rakic_i_takmicariTEKVONDO

TURNIRI U HRVATSKOJ I SLOVAČKOJ

Srpski tekvondisti uspešni

 

Nakon uspešno organizovanog seminara Koreanskog instruktora Jong Beom Kanga održanog poslednjeg vikenda u Beogradu, predstavnici Beogradskog tekvondo saveza imali su uspešan takmičarski vikend nastupivši u Slovačkoj i Hrvatskoj.

-Proteklog vikenda 13. i 14. novembar nastupili smo na dva različita takmičenja u disciplinama borbi i formi. Na Ilyo Kupu održanom u slovačkom gradu Košice u borbama su nastupili ispred BTS takmičari TK Banjica i Beograd. Jovan Gnjatović je u kategoriji do 68 kilograma u svom prvom takmičarskom nastupu je bio bolji u finalnom meču od domaćeg takmičara i zasluženo osvojio prvo mesto. Bili smo jako iznenađeni načinom na koji je vodio borbu koju je efektno pobedio i osvojio svoje prvo odličje. Aleksandra Radmilović je nastupila u juniorskoj konkurenciji gde je osvojila prvo mesto pobedivši predstavnice Slovačke i Hrvatske, dok je u konkurenciji seniorki u olimpijskoj kategoriji zauzela drugo mesto iza predstavnice Karlovca iz Hrvatske. Na takmičenju je nastupilo 280 učesnika iz Slovačke, Češke, Poljske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije,BiH i naši predstavnici – rekao je Šejn Maglić, predsednik Tekvondo saveza Beograda.

Povezana vest:  TEKVONDO, TKD Galeb na Božić putuju na 1. Evropski klupski šampionat

U Hrvatskoj su srpski borci ostvarili solidne rezultate.

-Druga takmičarska ekipa je nastupila na 18. Nikola Open turniru u formama u Zagrebu. Standardna ekipa predstavnika u formama na čelu sa Branislavom Kurucom zauzela je u ekipnom plasmanu treće mesto. U pojedinačnoj konkurenciji seniora Branislav Kuruca i Nebojša Anđelković osvojili su prvo mesto dok je Stojan Mitrović, inače debitant u ovoj discipline, zauzeo drugo mesto. U juniorskoj konkurenciji Miloš Petković i Irena Radmilović su zasluženo zauzeli prve pozicije dok su u konkurenciji parova takođe osvojili prvo mesto. Pored naših i hrvatskih predstavnika učešće na takmičenju uzeli su i predstavnici BiH kao i Slovenije – rekao je Maglić.

Povezana vest:  TEKVODNO, Srpski tim na turniru u Rusiji

Na kraju je prvi čovek beogradskog tekvondoa naglasio da slede novi nastupi u mlađim takmičarskim uzrastima kao i održavanje tehničkog prvenstva Beograda za ovu godinu.

-U pripremi je i organizacija zimskog tekvondo kampa koji će se održati u Srbiji na kome očekujemo i učešće nekih stranih sportista – završio je Šejn.