Ovuda će proći put nastavlja da niže nagrade na međunarodnim filmskim festivalima. Nagrada publike i Nagrada žirija za najbolji film na festivalu Mammoth Lakes u Kaliforniji uručena je u ponedeljak, 29. maja autorki Nini Ognjanović.

Mammoth Lakes festival posvećen je afirmaciji filmova sa fokusom na lična, inovativna i maštovita ostvarenja sa prepoznatljivim stilom i autentičnim narativom. Festival se održava  u jedinstvenom okruženju jezera Mammoth, za koji organizatori kažu da je savršena pozadina za promociju nezavisnih filmova. Festival dodeljuje nagrade u kategorijama dugometražnih igranih, dokumentarnih i kratkih filmova.

Povezana vest:  Premijera filma ,, BEŽI MACO BEŽI ''27.marta u Domu omladine

Podsetimo „Ovuda će proći put“ svetsku premijeru je imao na Slamdance festivalu u Americi gde je dobio nagradu publike i specijalnog priznanje žirija, dok je domaću premijeru imao na ovogodišnjem beogradskom FEST-u na kom je film osvojio nagradu publike. Film je nagrađen i na Internacionalnom filmskom festivalu Riviera u Sestri Levante u Italiji gde je osvojio nagradu studentskog žirija.

Srpska publika će priliku da pogleda film imati u bioskopima širom Srbije na jesen ove godine.

Povezana vest:  OTVARANJE „DRIVE IN BIOSKOPA" NA ADI 23. JUNA UZ FILM BILO JEDNOM U HOLIVUDU

Radnja filma smeštena je u odsečeno, zaboravljeno selo blizu kog će uskoro biti izgrađen autoput. U selo, osim autoputa, stiže i stranac. Meštani, puni nepoverenja i straha prema promeni koju put donosi, sumnjaju da i stranac ima neke veze sa tim i da skriva svoje prave namere. Nekoliko nesporazuma i laži je dovoljno da netrpeljivost meštana prema strancu preraste u otvoreni sukob, a Jana, devojka iz sela koja se zaljubila u stranca, shvata da je ona jedina koja može da ga spasi od opasnosti koja se nad njim nadvila. Uloge u filmu tumače Jana Bjelica, Zlatan Vidović, Vladimir Maksimović, Ninoslav Ćulum, Svetozar Cvetković, Branislava Stefanović, Igor Filipović, Pavle Čemerikić, Marta Bogosavljević, Eva Ras i Demijan Kostić.

Povezana vest:  Festival evropskog filma Palić i u Beogradu

„Ovuda će proći put” podržan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije i Filmskog centra Srbije. Producent filma je Pointless Films, dok su koproducenti Fakultet dramskih umetnosti i Radio Televizija Srbije.

Foto: Erik Kollasch