Projekcijom filma „Tar“ na krovnoj terasi Doma Vojske Srbije, koju je publika ispunila do poslednjeg mesta, otvoren je A1 Kinoteka letnji bioskop. Ljubitelje filma, u narednim danima, sve do kraja avgusta, očekuju projekcije još 47 pažljivo biranih naslova među kojima su značajna ostvarenja iz ove i prethodnih dekada, kao i 20 kultnih filmova domaće kinematografije koja su digitalno restaurisana  u okviru projekta A1 Kinoteka.

Povezana vest:  "Drugačija" (Divergentni) od sutra u domaćim bioskopima

Zbog velikog interesovanja, moli se publika da ulaznice kupuje unapred u u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici, svaki dan u periodu od 17 – 20 časova. Preostale ulaznice, ukoliko ih bude, biće moguće kupiti na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21 časova.  Cena ulaznice je 300 dinara.

Povezana vest:  Film „Otac“ Srdana Golubovića na otvaranju 49. SOFEST-a

Projekcije domaćih filmova, koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka, su besplatne. Ulaznice se mogu preuzeti sat vremena pre početka projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije. Broj mesta je ograničen.

U slučaju kiše, projekcija će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci u sali Makavejev u Uzun Mirkovoj 1, sa početkom u 21.15 časova.

Kompletan program A1 Kinoteka letnjeg bioskopa možete preuzeti na sajtu Jugoslovenske kinoteke.

Povezana vest:  Svečana premijera filma „Dule Savić, a u Londonu muk“ 31. januara u mts Dvorani

Foto: Promo A1 Kinoteka lentnji bioskop