Sumrak saga Pomracenje_3

Nastavku Sumrak sage osam nominacija za MTV filmske nagrade

 

Film „Sumrak saga: Pomračenje“ dobio je osam nominacija za filmske nagrade televizije Em-Ti-Vi koje će biti dodeljene 5. juna, javio je danas Bi-Bi-Si (BBC). Treći film vampirskog serijala kandidat je za trofej za najbolji film, a nominovani su i Robert Patinson i Kristen Stjuart, glavne zvezde franšise „Sumrak saga“.

Povezana vest:  Stigao trejler filma Crni Adam

Slede „Početak“ sa Leonardom Dikaprijem sa sedam nominacija, „Hari Poter i relikvije smrti 1“ sa šest i „Društvena mreža“ sa pet nominacija.

Robert Patinson i Kristen Stjuart „brane“ prošlogodišnje titule najboljih glumaca koje su dobili za „Sumrak sagu: Mlad Mesec“. Taj film je osvojio četiri nagrade.

Patinsonovi konkurenti su Tejlor Lotner („Sumrak saga: Pomračenje“), Zak Efron („Čarli Sent Klaud“), Danijel Radklif („Hari Poter i relikvije smrti 1“) i Džesi Ajzenberg („Društvena mreža“).

Povezana vest:  Snimanje filma "Varvari" u Mladenovcu

Uz Kristen Stjuart, kandidatkinje za nagradu za glavnu ulogu su Natali Portman, koja je već osvojila Oskara za „Crnog Labuda“, Ema Votson („Hari Poter i relikvije smrti 1“), Dženifer Aniston („Moja nazovi žena“) i Ema Stoun („Easy A“).

Em-Ti-Vi filmske nagrade dodeljuju se i u nestandarnim kategorijama kao što su najbolja tuča, najlepši poljubac i najbolja scena od koje se publika zabezekne. O pobednicima odlučuju glasovi publike, a ceremonija dodele je u Los Anđelesu.

Povezana vest:  Satnica filmskog festivala Cinema City