Grli_ Susret

U prodaji ulaznice za retrospektivu filmova Rajka Grlića

Ulaznice za retrospektivu filmova Rajka Grlića od 01. juna biće u prodaji na Blagajni DOB, po ceni od 200 dinara za pojedinačnu projekciju.

Retrospektiva jednog od najpoznatijih reditelja regiona, održava se od 04. do 07. juna u Domu omladine Beograda, a organizovana je u saradnji sa Zajednicom Hrvata Beograda „Tin Ujević“.

Povezana vest:  Akcija u susret filmu "Tuđe slađe"!

Pre početka filmskog programa, Dom omladine Beograda u subotu 04. maja od 16h  organizuje susret publike sa Rajkom Grlićem. U Sali na I spratu DOB-a, publika će imati jedinstvenu priliku da se sretne sa ovim kultnim autorom koji je poznat po svojim zanimljivim i živim javnim nastupima, kao i da postavlja pitanja o njegovom radu i legendarnim filmovima, koji su oduvek bili izuzetno popularni i cenjeni kako kod široke publike, tako i kod stručne javnosti.

Povezana vest:  Ed Vestvik: Zbog devojke sam lagao da sam u vojsci

Retrospektiva počinje u subotu, 4. juna u 19h, izborom Grlićevih kratkih, retko viđenih filmova. Među njima je i diplomski film „Predgovor“ (1971.), koji ni sam autor nije video od vremena studija. Jedno od deset najboljih jugoslovenskih ostvarenja po mišljenju mnogih kritičara, film „Samo jednom se ljubi“, koji slavi tridesetu godišnjicu, prikazuje se na svečanom otvaranju u subotu od 20h, uz prisustvo autora.

Povezana vest:  U aprilu stiže Vojska palih anđela i Borba Titana

Do 07. juna, posetioci Doma omladine biće u prilici da pogledaju neke od kultnih Grlićevih ostvarenja, poput „U raljama života“, „Bravo maestro“, ali i njegove novije filmove: „Karaula“, „Novo, novo vrijeme“ i druge.