MovieTape

Film o Osami bin Ladenu već izaziva kontroverze

Filmski producenti iz Holivuda, koji pripremaju film o akciji američkih specijalnih snaga u kojoj je ubijen Osama bin Laden, dobijaju pomoć od Pentagona, dok je administracija predsednika Baraka Obame odbacila zabrinutosti da bi u ostvarenju mogle biti otkrivene poverljive informacije.

Film bi trebalo da bude prikazan u bioskopima u oktobru naredne godine, ili manje od mesec dana pre predsedničkih izbora.

Povezana vest:  Keri Fišer potvrdila da se vraća "Ratovima zvezda 7"

Predsedavajući Predstavničkog doma američkog Kongresa Piter King zatražio je pokretanje istrage o kontaktima između administracije i producenata.  King je upitao da li su kompromitovani metodi specijalnih operacija.

Portparol Bele kuće Džej Karnej tvrdi da nisu pomenute poverljive informacije.

-Te tvrdnje su smešne. I nadam se da će, pošto se suočavamo sa stalnom terorističkom pretnjom Ministarstvo unutrašnje bezbednosti imati mnogo važnijih tema za obradu od filma – rekao je Karnej.

Povezana vest:  Divlje priče – zagarantovan razorni smeh od 2. aprila u bioskopima

Portparol Pentagona Dejv Lapan rekao je da Ministarstvo odbrane sarađuje sa producentom Ketrin Biglou i scenaristom Markom Boalom koji rade na filmu o akciji u kojem je ubijen Bin Laden.

U saopštenju Biglou i Boal navode da film pokriva period tokom tri različite američke administracije koje tragaju za Bin Ladenom, uključujući Bila Klintona i Džordža Buša.

Povezana vest:  Dane austrijskog filma od 14. do 20. oktobra, gost Štefan Ruzovicki

Biglou i Boal već su sarađivali na filmu „The Hurt Locker“, koji je dobio nagradu Oskar, a pripremali su se za film o Bin Ladenu i pre nego što je lider Al -Kaide ubijen u akciji u pakistanskom gradu Abotabadu.