ralf-fajnsFajns sutra počinje snimanje Koriolana

 

Britanski glumac Ralf Fajns sutra počinje snimanje svog režiserskog debija „Koriolan“, koje bi trebalo da potraje dva meseca na lokacijama u Beogradu i okolini.

Portparolka filma Sonja Vučićević rekla je danas da na snimanje u Srbiju krajem marta stiže glumica Vanesa Redgrejv a u aprilu Džerard Batler.

Fajns je nedavno na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da će pored njega, Redgrejvove, Batlera i Brajana Koksa u glavnim, značajnije uloge imati i srpski glumci Dragan Mićanović i Slavko Štimac, dok će se u manjim pojaviti Svetislav Goncić, Danijela Vranješ i drugi.

Povezana vest:  Film "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato" u bioskopima od 3. novembra

Britanski glumac je odlučio da snima filmsku adaptaciju dela Viljema Šekspira o rimskom vojskovođi Koriolanu u Beogradu, jer je rekao da je „shvatio da će ovde biti najbolja lokacija za film“ koji je opisan kao politički triler.

-Trebao mi je značajan i veliki glavni grad, a nisam hteo da to bude Rim, nego bilo koji grad današnjice. Kao posetilac u Beogradu sam shvatio da se dosta istorije odslikava kroz građevine. Ovo je glavni grad sa sjajnom istorijom. Bio sam u Bukureštu i Zagrebu, ali za mene je (izbor) oduvek bio Beograd – rekao je Fajns.

Povezana vest:  Ekipa sa sinhronizacije RIJA predstavlja se publici 9. aprila u „Koloseju“

Glumac je rekao da ga je snimanju u Srbiji privukao i profesionalizam beogradske komapanije Vork in progres, a istakao je i veliku podršku izvršnog producenta kuće „Hermetof“ Marka Miškovića, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dacića, gradonačelnika Dragana Đilasa i Vojske Srbije.

Kao gost prošlogodišnjeg i posetilac ovogodišnjeg FEST-a, Fajns je rekao da bi bilo „poetski pravedno“ da se vrati sa završenim filmom na beogradski festival.

Povezana vest:  OSAM STVARI KOJE NISTE ZNALI O TOMU HOLANDU

Producent Kolin Vejns rekao je da „Koriolan“ ima „srednji budžet za evropski film“, ali nije želeo da govori o iznosu.