GREEN LANTERN11Na aukciji rekviziti iz Zvezdanih staza , Zelenog stršljena i drugih ostvarenja

Futuristička puška iz legendarne TV serije „Zvezdane staze“, odelo Supermena i automobil Zelenog stršljena biće glavni predmeti na aukciji filmskih rekvizita koja će se održati idućeg meseca u Los Anđelesu.
U aukcijskoj kući Džulijens, koja je organizator licitacije, predviđaju da će laserska puška, s kojom se glumac Vilijam Šatner pojavljuje u ulozi kapetana Džejmsa Kirka u drugoj pilot epizodi „Zvezdanih staza“ 1966, dostići između 50.000 i 70.000 dolara.
Stršljenov crni automobil „Crna Lepotica“ – koji u filmu iz 2011. vozi Set Rogen kao maskirani junak, mogao bi, prema procenama stručnjaka, da bude odnet za 40.000 do 60.000 dolara.
Na aukciji pod nazivom „Holivudske legende“ naći će se više od 800 predmeta kojima je obuhvaćeno nekoliko decenija istorije holivudske kinematografije.
Supermenovo odelo, zajedno sa crvenim čizmama i ogrtačem, koje je u „Supermenu IV“ nosio Kristofer Riv, moglo bi da bude prodato za 20.000 do 30.000 dolara.
Na prodaju će biti i nekoliko predmeta koji su pripadali platinastoj seks bombi Merilin Monro, kao što su jedna vunena koktel haljina, procenjena na 7.000 dolara i kolekcija fotografija.
U ponudi će biti i stvari koje se vezuju za glumicu Britani Marfi, pre svega njeni filmski rekviziti, ali i lični predmeti poput nakita, odeće, pasoša i intimnih fotografija koje je snimio njen suprug Sajmon Mondžek.
Marfi je umrla 2009. godine od posledica upale pluća, anemije i prekomerne doze lekova a njen suprug preminuo je dve godine kasnije.

Povezana vest:  Preminuo američki glumac Klif Robertson