Imass li srca da pomogness

ALARMANTNO: Hitno potreban novac za nastavak Manjinog lečenja!

Dvadesetdevetogodišji Nemanja Ivanović iz Velike Plane, na srpskoj muzičkoj sceni poznatiji kao Manya, boluje od jako retkog oblika maligne bolesti. U našoj zemlji za Nemanju nije bilo moguće lečenje, tako da se on sada nalazi u nemačkom gradu Flensburgu. Proces lečenja zahteva sumu od 120.000 eura. Manji je hitno potreban novac za nastavak lečenja, jer sledeća uplata bolnici mora da se desi do 6. oktobra. Apelujemo na sve dobre ljude da pomognu tako što će donirati novac na neki od načina navedenih u nastavku.

Cela domaća scena elektronske muzike ujedinila da prikupi novac za Manju kroz najveći humanitarni festival do sada – Dance4Manya, koji se održava u Belexpo centru 16. i 17. oktobra. Kupovinom karte za festival direktno donirate za Manjino lečenje. Dvodnevna karta za festival košta 800, a jednodnevna 500 dinara. Karte možete kupiti na biletarnicama ili online na sajtovima Eventima i DD Tickets-a.

Povezana vest:  Google najbolji poslodavac na svetu

Humanitarna fondacija Novi Beograd već uveliko prikuplja novac i to putem donacija i SMS poruka. Ukoliko želite da pomognete Manji sa simboličnom donacijom od 100 dinara, pošaljite SMS sa sadržajem 100 na 3030. Sve dodatne informacije o donacijama i računima možete naći na zvaničnom sajtu.

Nemanja boluje od desmoplastičnog sinoćelijskog sarkoma. Šta je ova bolest?
To je agresivan i redak oblik kancera koji se primarno pojavljuje kao masa u predelu abdomena. Prema izveštajima metastazirani predeli kod Nemanje su bili i jetra, pluća, limfni čvorovi, mozak, lobanja i kosti. Tumor je klasifikovan kao sarkom mekog tkiva. Smatra se da spada u dečije kancere koji pretežno napadaju dečake i mlade. Bolest se retko javlja kod žena, ali kada se javi mešaju ga sa rakom jajnika.
Ne postoje poznati faktori rizika koji su identifikovani sa ovom bolešću. Tumor izgleda proizilazi iz primitivnih ćelija iz detinjstva, čime se smatra da je dečiji kancer.

Povezana vest:  Kako sprečiti dehidraciju tokom vrelih dana?

Koji su simptomi?

Postoji nekoliko ranih znakova upozorenja da pacijent ima DSRCT. Pacijenti su često mladi i zdravi dok se tumor neinhibirano širi i raste unutar trbušne duplje. Ovo su retki tumori i simptomi se često pogrešno dijagnostikuje od strane lekara. Abdominalna masa može narasti do ogromne veličine pre nego što se primeti od strane pacijenta. Tumori mogu prstima da se osete kao tvrde, okrugle mase kod abdomena.
Prve simptome bolesti često uključuje nadutost u stomaku, mase u stomaku i na leđima, gastrointestalne opstukcije, nedostatak apetita, ascit, anemija i/ili kaheksija. Ostali prijavljeni simptomi uključuju nepoznate grudvice, tiroidna stanja, hormonska stanja, zgrušavanje krvi, urološke problema, zatim sa bubrezima, testistima, dojkama, matericom, vaginom i masama na jajnicima.

Povezana vest:  U prekidu saobraćaj kod Kosjerića, Smederevske Palanke...

Uključite se, igrajte za život, igrajte za Manju!

www.zamanju.rs