beba princ

Vilijam i Kejt predstavili svog sina javnosti

Princ Vilijam i njegova supruga Kejt večeras su iz bolnice u Londonu izneli svog novorođenog sina i ponosno ga pokazali mnogobrojnim obožavaocima širom sveta koji su ovaj trenutak žudno isčekivali. 
Vojvotkinja od Kembridža je u pratnji supruga iznela budućeg kralja iz bolnice Sent Meri kako bi snimatelji i fotoreporteri mogli da ga slikaju, a dočekani su oduševljenim povicima mase znatiželjnika okupljenih ispred bolnice. 
U obraćanju medijima, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža su rekli da je ovo bilo jedno „izuzetno uzbudljivo“ iskustvo. 
Oboje su delovali opušteno, smešeći se pred kamerama. On u svetlo plavoj košulji, ona u svetlo plavoj haljini na tufne. 
-Jedno je sigurno, ima snažna pluća. Veliki je to dečak, prilično je težak – kazao je Vilijam i naglasio da „još razmišljaju o imenu“ za dete.
Smešeći se sa novorođenčetom u naručju, Kejt je rekla da je „ovo zaista poseban trenutak“ i da svaki roditelj zna kakav je to osećaj.  Znajući koliko dugo i sa kakvim nestrpljenjem su mnogi očekivali rođenje njihovog sina, princ Vilijam je u šali kazao da će dečaka, kada poraste, podsetiti na to koliko je kasnio pri dolasku na svet. 
Novopečeni tata se pohvalio da je bebi promenio prvu pelenu.  Nekoliko minuta kasnije, mladi kraljevski par se sa bebom u nosiljci kolima odvezao u palatu Kensington.  Fotografije i tv snimci „malog princa“ će verovatno decenijama biti objavljivani kako dete bude raslo i jednog dana stupilo na presto. Beba je rođena u ponedeljak popodne, teška je 3,7 kilograma, a prirodni porođaj trajao je 11 sati.

Povezana vest:  Promena režima saobraćaja za vreme Belgrade Beer Festa