Sony MDR-AS800BT LSFZvuk inovativnosti kompanije Sony na IFA sajmu 2014

Kompanija Sony je i ove godine opravdala očekivanja ljubitelja potrošačke elektronike, koji su tragajući za najnovijim svetskim dostignućima u oblasti digitalne fotografije, mobilne tehnologije, računara i kućnih aparata, pronašli put do Berlina. Međunarodni IFA sajam danas nudi sveobuhvatni pregled tržišta na globalnom nivou i iz godine u godinu fascinira posetioce iz više od 100 zemalja sveta.
Na ovogodišnjem sajmu u Berlinu, kompanija Sony predstavila je proširen spektar opcija za besprekoran zvuk visoke rezolucije uz napredne audio uređaje koji će u velikoj meri upotpuniti raskoš vašeg čulnog iskustva.

Walkman NWZ-WS610

Slušanje muzike tokom treninga može vas dodatno motivisati i odvratiti misli od svakodnevnice. Prenosivi MP3 plejer poslednje generacije kompanije Sony, upravo pomaže da se fokusirate na trening ili opustite uz prelistavanje omiljenih hitova, a ne dnevnih obaveza koje vas očekuju.
Vodootporan Bluetooth® Walkman NWZ-WS610 u kompletu sa korisnim daljinskim upravljačem je dizajniran za udobno i sigurno pristajanje, bez žica koje vas usporavaju. Ovaj daljinski upravljač kontroliše puštanje muzike i dozvoljava vam da primite sve dolazne pozive dok ste u pokretu. Mala snaga bežične tehnologije ovog „user-friendly“ daljinskog upravljača omogućava produženo korišćenje, bez brige o dopunjavanju baterije.
Na vama je da odaberete, hoćete li slušati muziku koja se nalazi sačuvana u memoriji Walkman-a ili ćete uživati u zvuku sa Interneta, preko kanala poput Music Unlimited, Spotify i Youtube. Nema potrebe da propuštate notifikacije sa pokrenutih aplikacija ili bilo koja druga obaveštenja, jer SoundMix funkcija pametno uklapa slušanje muzike i zvukove upozorenja aplikacija sa vašeg pametnog telefona.
Ne dozvolite da pričanje sa prijateljima stane na put vašoj rutini, jer vam novi Walkman NWZ-WS610 dozvoljava hands-free telefonske pozive dok trenirate. Samo povežite Walkman sa vašim pametnim telefonom i jednostavno vodite svaki razgovor, zahvaljujući NFC opciji koja pojednostavljuje bežičnu konekciju između oba uređaja i otklanja brigu o nezgodnim povezivanjima i menijima za uspostavljanje.
Za još bolju kontrolu i olakšano korišćenje, SongPal aplikacija iz kompanije Sony vam omogućava da slušate i pretražujete sačuvane numere, prema albumu ili izvođaču, kao i da podešavate zvučne opcije. Takođe, dostupna su različita podešavanja za poboljšanje kvaliteta zvuka, uključujući Clear Phase™, koji pruža realistični zvuk, kao i Clear Bass™, za dinamički dubok bas bez distorzije. Ubacivanje muzike u vaš Walkman je veoma jednostavno. Samo povežite vaš NWZ-WS610 kablom i direktno prenesite datoteke sa vašeg računara.

Walkman A15

Obuhvatajući ceo audio paket u džepni uređaj visoke rezolucije, Walkman A15 postavlja novi reper u domenu zvuka i stila i na najbolji način predstavlja Sony-jevo unikatno S-Master HX™ pojačalo. Ova napredna tehnologija veoma precizno procesuira ogromne količine zvučnih datoteka širokog raspona frekvencije i ujedno potiskuje buku i smanjuje distorziju. Baterija Walkman A15 uređaja traje 30 sati ukoliko preslušavate materijal visoke rezolucje ili čak 50 sati ako slušate MP3 formate.
Kabl za punjenje baterije Walkman A15 uređaja je ojačan debljim žicama koje smanjuju otpor i distorziju, a istovremeno osiguravaju duboki i impresivno snažni bas. Veoma čvrsta aluminijumska, pod pritiskom lemljena šasija, dodatno smanjuje električni zvuk i stabilizuje reprodukciju zvuka. Umesto uobičajenih keramičkih kondenzatora, korišćen je veoma kvalitetni POSCAP kondenzator kao pumpa za S-Master HX™ digitalno pojačalo, koji dodatno smanjuje buku i distorziju. Čak i ako slušate snimke niže stope bitova ili kompresovane MP3 datoteke, DSEE HX™ tehnologija poboljšava kvalitet kompresovanih zvučnih izvora i prevazilazi CD kvalitet, tako što veoma inteligentno reprodukuje izgubljene informacije visokih frekvencija.
Takođe, ovaj uređaj nudi mnogo prostora za skladištenje kojim će se veoma lako zadovoljiti i najveći muzički entuzijasti. Unutrašnja memorija od 16 gigabajta se može dodatno povećati i putem microSD memorijske kartice, koja omogućava skladištenje obimnih zvučnih biblioteka.

Povezana vest:  Prevaranti koriste lažne poklon kartice kako bi namamili korisnike da ostave svoje lične podatke

MDR-Z7 Audio slušalice visoke rezolucije

Model MDR-Z7 obogaćuje iskustvo slušanja dostižući viši nivo preciznosti i emocionalnog doživljaja, uz pomoć doslednog pristupa dizajnu koji u velikoj meri koristi savremene materijale.
Nova 70mm HD jedinica drajvera u potpunosti obavija uvo slušaoca, otkrivajući mu najfinije nijanse melodije sa impresivnom preciznošću, od snažnih niskih basova do kristalno visokih tonova. Kritične visoke frekvencije se verno reprodukuju sve do 100kHz, proizvodeći transparentni zvuk sa svim harmonijskim detaljima živog izvođenja.
Bez obzira da li uživate u gudačkom kvartetu ili ljutom roku, Liquid Crystal Polymer dijafragme, obložene aluminijumom, umanjuju koloraciju u čitavom audio spektru. Čak i najzehtevniji basovi se reprodukuju laganim tempom i ritmom, zahvaljujući Beat Response kontroli, koja oslobađa protok vazduha kako bi se postiglo optimalno slobodno kretanje dijafragme.
Uz velike jastuke za uši, napravljenih od uretana, postiže se spoj potpune izolacije i maksimalne udobnosti nošenja. Slušalice su dodatno unapređene četvorožilnom stukturom kabla sa razdvojenim uzemljenjem, kako bi se minimalizovalo preklapanje zvuka između levog i desnog kanala, koja ujedno omogućava balansirani audio izlaz. Uz obični odvojivi kabl, dodatni kabl omogućava direktnu vezu sa uređajima sa balansiranim audio izlazom, kao što je novo PHA-3AC pojačalo za slušalice. Osim toga, OFC (Oxygen Free Copper) provodnici od vlakana bakra bez kiseonika obloženi srebrom smanjuju mogućnost gubitka prenosa signala.
Idealne za slušanje u pokretu, MDR-1A slušalice imaju brojne zajedničke inovativne odlike sa modelom MDR-Z7, uključujući i aluminijumom obložene LCP dijafragme u 40mm HD jedinicama drajvera i srebrom obložene OFC provodnike sa odvojenim uzemljenjem.

PHA-3AC pojačalo za slušalice visoke rezolucije i MDR-1ADAC slušalice

PHA-3AC pojačalo slušalica konvertuje signale visoke rezolucije (PCM 384 kHz/32 bita i DSD) iz digitanog izlaza na vašem uređaju preko slušalica novog modela MDR-Z7, kako biste pojačano uživali u besprekornom zvuku muzičkog hita koji vas opseda danima.
Sofisticirana D/A tehnologija konverzije obezbeđuje trodimenzionalnu prostornost zvuka (soundstage) sa izvanrednim separatorom kanala. Takođe, MDR-1ADACA slušalice poseduju integrisani D/A konvertor koji prima signal visoke rezolucije u visini do 192 kHz/24 bita ili DSD od 2,8MHz/5,6MHz. Opcija za automatski ulaz omogućava jednostavno povezivanje za širokim spektrom prenosivih uređaja kao što su Walkman i Xperia modeli mobilnih telefona, ali i sa PC računarima. Digitalno pojačalo S-Master HX pomaže održavanje apsolutne čistoće signala, a pogodno USB punjenje baterije omogućava sedam i po sati slušanja sadržaja u visokoj rezoluciji.

Povezana vest:  Majkrosoft šalje "Vindouz 10" na PC i bez zahteva

HT-GT1

Bilo da uživate gledajući svoje omiljene televizijske programe, opuštate se uz najdraži film ili pak, pravite celovečernju zabavu za prijatelje, Sony Sound Bar upotpuniće svako vaše veče najboljim mogućim zvukom. Savršeni partner u svakodnevnom gledanju televizije, najnoviji HT-GT1 sa dodatnih 260W, 2,1-kanalnim zvukom i moćnim basom omogućava bolji doživljaj pri gledanju televizijskih sadržaja ili igranju vaših omiljenih igara. Okviri za Sound Bar i odvojeni subvufer izrađeni su od pažljivo biranog drveta i proizvode čist, jasan i veoma glasan zvuk visoke frekvencije, dok jedinstvena Sony Clear Voice tehnologija garantuje kristalno čist dijalog prilikom gledanja emisija i filmova.
Ugrađeni dodaci omogućavaju olakšano prenošenje GT1 i sabvufera iz sobe u sobu, dok Sound Bar stoji savršeno na vrhu sabvufera i sa te pozicije proizvodi odličan zvuk. Pritiskom na BASS BAZUKA dugme, povećavate bas do neverovatnih granica, a da pri tome sam zvuk ostaje pročišćen i jasan. Sound Bar, u isto vreme, izgleda atraktivno, sa raznobojnim LED svetlima koja se menjaju u skladu sa muzikom, za senzacionalni muzički i svetlosni doživljaj.

SS-AC3 trosistemski podni zvučnik sa 6 drajvera

Od najintimnijih džez tonova do gromoglasnog zvuka prepune koncerte sale, sa novim SS-AC3 zvučnikom doživećete svaki detalj muzičkog iskustva uz neverovatnu jasnoću. Ovaj trosistemski podni zvučnik sadrži neizmerno jak 30mm baffle koncept koji je čvrsto spojen sa zadnjim kućištem čime smanjuje unutrašnje vibracije u cilju smanjenja neželjene obojenosti zvuka.

Jasno definisan, moćan bas dolazi kao produkt novonastalog zvučnika od 130mm koji poseduje čvrstu aluminijumsku dijafragmu. Jedinica srednjeg raspona takođe poseduje dijafragmu konusnog oblika načinjenu od presovanog papira sa spiralnim brazdama, koja smanjuje rezonanciju za kristalno jasan zvuk, koji je posebno čist u srednjim do visokim frekvencijama.

Jedinice visokog i srednjeg tona su smeštene u sopstvenom, akustički izolovanom kućištu, koji je odvojen od vufera svojim izlazom. Ovakav dizajn koji podrazumeva dva odvojena ulaza, smanjuje efekte pritiska vazduha iz niske frekvencije koje mogu ometati reprodukciju nebrojenih ključnih visokih i srednjih tonova.

Sony-jev inovativni I-ARRAY™ sistem krase soft-dome glavni tviteri od 25mm sa dva pomoćna soft-dome tvitera od 19mm. Ova kombinacija od tri tona visoke frekvencije doprinosi disperziji izrazito detaljnih uspona čineći da svako mesto u prostoriji slušaoca bude idealno za slušanje muzike, tako da oni mogu uživati u beskompromisnom muzičkom iskustvu.

SS-AC5 dvosistemski zvučnik sa 4 drajvera

SS-AC5 je dvosistemski zvučnik čija kompaktna veličina krije zadivljujuću „audio“ reputaciju ovog uređaja. Kao i model SS-AC3, ovaj zvučnik ima posebno oblikovan baffle koncept koji prenosi vibracije za beskrajno čist i jasan zvuk.

Povezana vest:  Alcatel A5 LED, prvi pametni interaktivni LED telefon na svetu

Novonastali zvučnik od 130mm je proizvod Sony kompanije i I-ARRAY trostruko visoke frekvencije, za ukupno četiri pogonske jedinice koje su pažljivo dizajnirane da ne bi opteretile vaš kućni prostor.

MDR-XB950BT Bluetooth slušalice

Prvi model iz aktuelne kolekcije su nove MDR-XB950BT slušalice sa trakom izrađenom od visokokvalitenog materijala, dizajniranom da besprekorno prijanja vašoj glavi. Velike jedinice drajvera od 40mm poseduju neodijumske magnete za jednostavnu reprodukciju i najjačih sub bas potresa. Ukoliko želite da idete još niže, dodirnite prekidač za aktivaciju Electro Bass Booster funkcije koja će naglasiti sve niske tonove kao da ih čujete u klubu. Napredna struktura direktne vibracije u Bass Booster funkciji popunjava prostor između jedinice drajvera i bubne opne i na taj način osigurava usko fokusiranu direktnu reprodukciju sub bas zvukova. Funkcija Beat Response je dostigla ovaj poboljšani bas zvuk sa boljim prolaznim karakteristikama zvuka, preko povećane funkcionalnosti ulaza i povećanjem izduvnog otvora na vrhu jedinica drajvera. Vaš komfor je najbitniji, čak i kada slušate maratonski dugačak DJ set na vašem MP3 plejeru, jer MDR-XB950BT slušalice koriste ergonomične podloške sa mekanim jastučićima, koji udobno staju oko glave korisnika. Šupljina oko uva dozvoljava spoljnom delu uva da zadrži svoj prirodni oblik dok sprovodi zvuk širokog spektra i visokog kvaliteta direktno do vaše bubne opne.

MDR-ZX550BN Bluetooth slušalice koje potiskuju buku

MDR-ZX550BN slušalice su dizajnirane tako da veoma udobno stoje na uvu, a da pritom potiskuju 90 odsto zvukova iz ambijenta. Jedinice drajvera od 30mm emituju zadivljujuće jasan i bogat zvuk, a uz to možete neprestano slušati omiljene izvođače i do 25 sati, a da ne ostanete bez baterije i na najdužem putovanju. Kružni dizajn slušalica im omogućava da se uredno saviju i komotno spakuju u ranac ili torbu dok ste u pokretu.

MDR-AS800BT bežične slušalice „bubice“

Izuzetno male i lagane MDR-AS800BT slušalice su napravljene za aktivne korisnike koji podjednako cene komfor i odličan kvalitet zvuka. Bežične MDR-AS800BT slušalice mogu da se nose uobičajeno, ali i inverzno za još sigurnije pristajanje, sa kablom koji je se proteže oko uva. Specijalno stilizovani držači lučnog oblika, savršeno staju unutar vašeg uva bez kompromizovanja udobnosti. Čak ni kiša neće pokvariti vaše uživanje, jer su MDR-AS800BT slušalice otporne na pljusak po IPX4 standardima. Takođe, ovaj model omogućava 4 i po sati slušanja muzike bez dopunjavanja baterije.
Uživajte uz muziku na način na koji vi želite! Prepustite se strastima uz beskrajno duboki bas, izgubite se u kristalno čistim melodijama ili začinite pesmom jutarnje trčanje po kiši uz obogaćenu ponudu Sony audio uređaja, koji svako muzičko izvođenje pretvaraju u stvarnost.