ZA090 01Canon predstavio dva nova multimedijlna projektora ultrakratkog dometa 

 Canon Europe, vodeći svetski dobavljač grafičkih rešenja, danas je predstavio dva nova prenosiva projektora iz serije LV: LV-WX300UST i LV-WX300USTi. Ovi novi modeli osmišljeni su da bi zadovoljili pojačanu globalnu potražnju za prenosivim projektorima ultrakratkog dometa, posebno na tržištima poslovnih projektora i projektora za obrazovanje, i tako pomogli unapređenje učenja i komunikacije. 

LV-WX300USTi je interaktivni model potpunih mogućnosti sa ugrađenom kamerom. Sa ovim projektorom moguće je istovremeno koristiti do četiri infracrvene olovke, a ugrađena kamera omogućava interaktivnost i kontrolu nad projektovanom slikom jednostavnim dodirom prsta. LV-WX300USTi dolazi i sa programom za crtanje koji pomaže korisnicima da u potpunosti iskoriste kreativne interaktivne mogućnosti tog uređaja. Model Canon LV-WX300UST identičan je modelu LV-WX300USTi, ali ne nudi opisane interaktivne mogućnosti.

Povezana vest:  HUAWEI P30 serija redefiniše estetiku pametnih telefona uz postavljanje novih trendova dizajna i boja

LV-WX300UST i LV-WX300USTi savršeno su rešenje za projekcije u malim prostorijama ograničenog prostora, budući da su u mogućnosti da projektuju kristalno jasnu sliku dimenzija 80 x 100 inča (203,2 x 254 cm) udaljeni samo 28 centimetara od površine na koju se projektuje. Kada se LV-WX300UST ili LV-WX300USTi montiraju na zid, njihov ultrakratki domet smanjuje mogućnost da će predavač biti zaslepljen svetlosnim snopom projektora, a rizik pojave senki na platnu smanjuje se na najmanju moguću meru.

Povezana vest:  Novi dizajn Samsungove mašine za pranje veša

Mase svega 5 kilograma, ova dva nova modela se lako prenose, a istovremeno nude niz naprednih mogućnosti i visok kvalitet slike. Oba modela nude rezolucijuWXGA (1280×800 tačaka) i opremljeni su sa dva HDMI priključka za povezivanje raznih uređaja. Svetlosni tok od 3 000 lumena daje izuzetno svetlu i jasnu sliku. Novi projektori su i impresivno efikasni, sa radnim vekom lampe do 8000 sati, kada se koriste u načinu rada Eco.

Povezana vest:  VODOOTPORAN I SPREMAN ZA IGRU: UPOZNAJTE NOVI COOLPIX W150

Colin Boyle, specijalista za marketing proizvoda za evropsko tržište u kompaniji Canon Europe, kaže: “Mnogi korisnici, posebno oni iz sektora edukacije, traže zaista interaktivni doživljaj koji će poboljšati učenje i prenošenje informacija. Modelima LV-WX300UST i LV-WX300USTi možemo ispuniti njihove zahteve, uz visok kvalitet slike kakva se od Canon-a i očekuje.”

LV-WX300UST je dostupan od marta, a LV-WX300SUTi će biti dostupan od maja 2015.