BenQ ESL

Finale takmičenja ESL South East Europe Championship održava se na vrhunskim BenQ-ovim monitorima

BenQ, globalno priznati inovator u domenu digitalnog životnog stila i predvodnik u profesionalnim monitorima za igranje, objavljuje da će se sledeći krug turnira ESL South East Europe Championship održati 28. i 29. novembra 2015. u Budimpešti u Mađarskoj.

South East Europe Championship je elitni globalni niz profesionalnih turnira u igrama koje organizuje Electronics Sports League (ESL). BenQ se ovom događaju pridružio u maju ove godine kada je neposredno pre početka prvog kruga ovog turnira u Bukureštu u Rumuniji objavio da će takmičarima osigurati svoje vrhunske profesionalne monitore iz serije XL.

Zajedno s ESL-om i drugim partnerima, BenQ je osigurao da sve takmičarske pozornice i prostori za uvežbavanje ne samo zadovolje nego i nadmaše standarde za igranje svetske klase, uz 60 BenQ-ove vrhunske profesionalne monitore za igranje, među kojima se nalaze BenQ XL2430T kao i vrhunski 27″ model XL2730Z, predstavljen u prvoj polovini ove godine.

Povezana vest:  Dobar početak "galaksija S6"

U drugom krugu South East Europe Championship-a snage će odmeriti najbolji timovi u igrama League of Legends i Counter-Strike: Global Offensive sa područja jugoistočne Evrope. Takmičenje će se održati u okviru događaja Windows 10 PlayIT u sajamskom prostoru HungExpo u Budimpešti, u susednoj Mađarskoj, 28. i 29. novembra.

Kroz niz kvalifikacija, online grupne mečeve i playoff takmičenja biće odabrana tri tima u svakoj igri koji će ući u finale, dok će posebne kvalifikacije isključivo za mađarske timove, dati četvrti tim u obe igre. Nagradni fond iznosi ukupno 5.000 evra.

„BenQ se tokom protekle četiri godine pokazao kao sjajan saveznik u e-sportu, podržavajući događaje i timove širom sveta,“ izjavio je Martin Kadinov iz organizacije ESL South East Europe komentarišući BenQ-ovu podršku ovom događaju.
„Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je važno imati partnere kao što je BenQ, ne samo zato što nam pomažu da stvorimo savršene uslove za takmičenje najboljih igrača na svetu, nego i zato što dele našu viziju e-sporta.“

Povezana vest:  Lenovo dodaje još konvertibilnih i odvojivih uređaja za multimode računarstvo

Pete Wang, predsednik kompanije BenQ Europe, izjavio je: „Ponosni smo što možemo objaviti partnerstvo s ESL-om i od samog početka biti jedan od pokretača profesionalnog igranja u regionu jugoistočne Evrope. Igranje na profesionalnom nivou zahteva veštinu, stručnost i odlučnost, što su karakteristike koje su uspešno razvili i BenQ i organizacija ESL, postavši tako jedni od najsnažnijih partnera u e-sportu. Ovo sponzorstvo je sjajna prilika da pokažemo našu podršku igračkoj zajednici i doprinesemo razvoju e-sporta. Čvrsto verujemo da će ovo partnerstvo dovesti ESL South East Europe, ali i kompaniju BenQ na sasvim nove nivoe.“

BenQ-ova 27″ perjanica iz serije monitora XL: XL2730Z

Glavna hardverska zvezda ESL SEE takmičenja je BenQ-ova perjanica među profesionalnim monitorima za igranje, XL2730Z. Opremljen QHD rezolucijom za vrhunski kvalitet slike do najsitnijih detalja, frekvencijom osvežavanja od 144 Hz i vremenom odziva od 1 ms (GTG), inovativni XL2730Z garantovano nudi ultimativni doživljaj igranja. Monitor XL2730Z se može pohvaliti i tehnologijom Motion Blur Reduction koja osigurava najuglađenije moguće pokrete i tehnologijom VESA DisplayPort Adaptive-Sync koja minimizuje zastajanje i razrezivanje slike, nudeći zajednicama igrača širom sveta zadovoljavajuće glatke i ultra-brze performanse. Druge inovativne karakteristike uključuju Smart Scaling i Color Vibrance koje omogućavaju igračima da prilagode osvetljenje, boju i prikaz. Merne oznake za podešavanje monitora omogućavaju da prilagode monitor svojim specifičnim potrebama. BenQ se takođe izuzetno brine da zaštiti oči igrača od svetla plavog spektra i treperenja ugradnjom načina rada Low Blue Light i tehnologije protiv treperenja i u ovaj novi monitor za igrače.

Povezana vest:  Canon objavio nadogradnju firmvera za EOS R i EOS RP kako bi proširio kompatibilnost objektiva i poboljšao kvalitet slike