CNL-HP02x_01_3DProdajom Canyon Graffiti Limited serije do sad prikupljeno 5000 eura za siročad u Ugandi

Canyon je sa ponosom objavio da je do sada sakupljeno više od 5000 eura prodajom Graffiti Limited serije lansirane u septembru. „A ovo je samo početak“, potvrđuje Geert van Dijk, VP Sales & Marketing of Canyon. Zaista, kompanija je ranije najavila da će donirati procenat od svoje zarada na grafiti proizvodima za projekat pomoći deci, uz nadu da se deci obezbedi šansa u društvu i trajno učini razlika u zajednici.

Povezana vest:  Projekat Sony Europe „Siyakhona“

CANYON donacija će doprineti da se završe učionice za školu Green Valley Bwera u Ugandi. Ovaj projekat pomaže siročad i udovice nudeći im obrazovanje i budućnost. Stambene oblasti su takođe izgrađene u okviru školskih prostorija, što znači da će više od 500 siromašne dece imati sigurne kuće. Škola će takođe obezbediti deci dnevne obroke i školske uniforme.

Za ovaj uzbudljiv projekat, Net4Kids Aid Foundation, holandska neprofitna organizacija, će pomoći Canyon-u u njegovoj misiji sklanjanja dece sa ulice i da im se obezbedi mogućnost za bolju buducćost. „Canyon je posvećen da napravi pomak u Bwera zajednici, a mi smo ponosan partner Net4Kids u doprinosu dobrobiti dece“. Geert van Dijk.

Povezana vest:  Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 štiti privatnost, digitalni identitet, novac i podatke privatnih korisnika na različitim uređajima

Procenjeno je da su 2.7 miliona dece siročad u Ugandi, što predstavlja oko 8.6% od ukupne populacije. „To se može objasniti nastavkom građanskog rada i HIV/AIDS pandemije koja ostavlja iza sebe decu bez roditelja ili krova nad glavom. Mnoga od ove dece koja su izgubila roditelje odgajaju rođaci ili završavaju na ulici gde su prepuštena sama sebi“ – Net4Kids.

Povezana vest:  „Znam da možemo“ po drugi put u Beogradu

Net4Kids radi na pažljivo odabranim projektima koji su u potpunosti integrisani u lokalnu kulturu i strukturu u oblastima kao što su zdravstvo, obrazovanje, sigurna voda, smeštaj i podrška porodice. Zahvaljujući modelu Net4Kids Canyon će imati priliku da bude direktno uključen u sponzorisanje projekata kao i da prati napredak na redovnoj osnovi.