Canon Europe pušta u prodaju imagePROGRAF PRO-300, A3+ štampač sa kvalitetnim funkcijama nagrađivane imagePROGRAF PRO serije – što ga čini savršenim za poluprofesionalce i fotografe u usponu, male studije i fotografske laboratorije. Zahvaljujući laganim i kompaktnim dimenzijama, ovaj moćni štampač može da napravi otiske izložbenog kvaliteta iz udobnosti desktop računara.

Zamenjujući model PIXMA PRO-10S, ova prinova Canon-ovoj imagePROGRAF PRO seriji uliva poverenje zahvaljujući softveru i dizajnu koji su jednostavni za korišćenje, nagrađujući fotografe besprekornim otiscima svaki put. Fotografi mogu da prepuste štampanje modelu imagePROGRAF PRO-300 i da se fokusiraju na fotografiju zahvaljujući ugrađenim funkcijama oporavka mlaznica i korekcije iskrivljenja koje smanjuju nepotrebno trošenje mastila i medija. imagePROGRAF PRO-300 omogućava štampanje bez rama na svim vrstama medija i poboljšava gustinu crne boje i živopisnost boja, kako na umetničkim tako i na sjajnim medijima. Zahvaljujući štampaču imagePROGRAF PRO-300, Canon fotografi mogu da uživaju u savršenom procesu rada – od beleženja slike do štampe – uz funkcije koje su dizajnirane da ožive njihove fotografije.

Štampanje bez muke u izložbenom kvalitetu

Zahvaljujući izvanrednoj crno-beloj štampi i živopisnoj štampi u boji do formata A3+, imagePROGRAF PRO-300 neophodan je uređaj za fotografe koji žele da predaju kvalitetne otiske na takmičenja, u galerije, na izložbe ili za prodaju. Koristeći 10 LUCIA PRO pigmentna mastila, štampač postiže proširenu gamu boja kako bi stvorio veću dubinu i izvanrednu boju na svakom otisku. Za snažniji izraz dubokih crnih boja i crno-belih slika, ovaj model koristi nova mastila i u foto i u mat-crnoj kako bi realizovao dublje i življe crne boje nego ikada do sada na sjajnim i umetničkim medijima. Njegov namenski Chroma Optimiser postavlja providno mastilo kako bi se smanjile nepravilnosti podloge na sjajnom ili polusjajnom papiru, smanjujući efekat bronze (bronzing) i pružajući zadivljujuću superiornost tonaliteta.

Povezana vest:  Samsung predstavlja GALAXY S II, najtanji smart telefon na svetu: manji telefon sa kojim dobijate više

Praveći visokokvalitetne otiske bez kompromisa, Canon-ov L-COA PRO procesor lako izlazi na kraj sa velikom količinom grafičkih podataka i izračunava optimalan raspored kapljica mastila pri supervisokim brzinama – štampajući A3 za manje od pet minuta[i]. Zahvaljujući LUCIA PRO sistemu mastila, fotografi mogu da postignu dosledne rezultate profesionalnog nivoa na širokom spektru medija, bez ikakve muke. Uz zasebne mlaznice za mastilo za foto i mat-crnu, štampač koristi metod prebacivanja bez mastila (zero-ink) – automatski birajući ispravno mastilo na osnovu ubačenog papira – štedeći vreme i smanjujući potrošnju mastila.

Štampajte samouvereno, radite produktivno

imagePROGRAF PRO-300 oživljava slike kroz štampanu formu. Zahvaljujući imagePROGRAF PRO tehnologijama ugrađenim u ovaj model, korisnici mogu da se pouzdaju da će njihove originalne slike biti verno reprodukovane i uz maksimalnu produktivnost. Jedan od najvećih problema prilikom štampanja profesionalnih fotografija je zapušavanje mlaznica za mastilo što izaziva njihovo pogrešno aktiviranje. Da bi se izborio sa tim, imagePROGRAF PRO-300 detektuje da li neka mlaznica ne ispaljuje kako treba i prebacuje se na rezervne mlaznice kako bi osigurao da se ne pojave trake u gradijentima na slici tokom njene štampe. Ako papir nije pravilno poravnat kada se provlači kroz štampač, funkcija Auto Skew Correction (automatska korekcija iskrivljenja) ispravlja i provlači papir kako bi osigurala savršeno poravnat otisak. Pored toga, imagePROGRAF PRO-300 proverava nivoe gustine rezervoara sa mastilom i povremeno protrese kertridže kako bi se održali ravnomerni nivoi gustine mastila u okviru svakog rezervoara – što osigurava da su boje uvek dosledne. Fotografi takođe mogu brzo i lako da se kreću kroz menije i funkcije štampača zahvaljujući jasnom i svetlom 3-inčnom LCD ekranu u boji koji omogućava trenutačno praćenje funkcija štampača, nivoa mastila i postavki za papir. Te funkcije osiguravaju štampanje bez greške uz imagePROGRAF PRO-300 – štedeći kako papir tako i mastilo.

Povezana vest:  Rekordan broj porudžbina za Erbas na aeromitingu u Parizu

Štampa bez ramova

Praveći veliki korak dalje u odnosu na PIXMA PRO-10S, ovaj model takođe podržava štampanje bez ramova u svim režimima štampe, uključujući najkvalitetniju štampu, na širokom spektru medija – čak i na umetničkom papiru. Štaviše, fotografi čak mogu da štampaju panoramske slike prilagođenih dužina, do 990,60 mm. Pružajući podršku za Canon papire i papire nezavisnih proizvođača, uključujući Hahnemuhle, Canson, Awagami i mnoge druge, imagePROGRAF PRO-300 korisnicima pruža slobodu da štampaju slike na papiru po svom izboru.

Savršen proces rada

Ovaj kompaktni A3+ štampač optimizuje proces štampanja, bilo da je to za potrebe fotografa koji štampa kod kuće ili za fotolaboratoriju. Korisnici imaju potpunu kontrolu nad svojim otiscima uz Canon Professional Print & Layout softver, koji dolazi besplatno uz imagePROGRAF PRO-300. Pošto radi i kao samostalan softver i kao dodatni program (plugin) kroz Canon-ov grafički softver Digital Photo Professional ili Adobe Photoshop i Lightroom, korisnici mogu da kontrolišu upravljanje bojama, izbor profilisanja i postavke rasporeda kao što su kružno štampanje podeljene galerije i panoramsko štampanje. Korišćenjem ovog softvera, fotografi mogu da pristupe funkcijama soft provere i hard provere kako bi osigurali precizno poklapanje boja sa ekrana u štampi svaki put. Jednostavnim povezivanjem sa PC ili Mac računarom pomoću Wi-Fi, mrežne ili USB konekcije, imagePROGRAF PRO-300 pruža širok spektar opcija za povezivanje kako bi podržao brojne procese rada.

Zahvaljujući kompletnoj liniji rešenja od ulaza do izlaza, Canon fotografi mogu da štampaju slike kao nikada do sada. Radeći savršeno sa Canon-ovom tehnologijiom EOS fotoaparata kako bi se otključale jedinstvene funkcije u Canon Professional Print & Layout softveru, korišćenjem uređaja imagePROGRAF PRO-300 korisnici mogu da postignu najviši nivo vernosti otisaka snimljenih samo pomoću EOS fotoaparata. Funkcije kao što su DPRAW Print[ii] i HDR Print[iii] mogu da očitaju RAW podatke slike iz EOS fotoaparata, kako bi precizno reprodukovale oštre oblasti slike, kao i oporavile previše osvetljene delove slike napravljene pojedinačnom ekspozicijom.

Povezana vest:  Da li su povezani medicinski uređaji sledeća popularna meta sajber kriminalaca?

Kompanija Canon je u prodaju pustila i revolucionarni EOS R5, koji je u stanju da snima 8K RAW, moćni EOS R6, kao i četiri nova RF objektiva i dva ekstendera: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x, EXTENDER RF 2x. imagePROGRAF PRO-300 biće dostupan od jula 2020, a više informacija o njemu možete pronaći ovde: https://www.canon.rs/printers/professional-photo-printers/a3-printers/imageprograf-pro-300/

imagePROGRAF PRO-300 ključne karakteristike:

  • A3+ malih dimenzija, velikog potencijala
  • Štampanje u izložbenom kvalitetu bez zamene mastila
  • Štampanje bez rama na širokom spektru medija
  • Poboljšana gama boja za veću dubinu
  • 3-inčni LCD ekran u boji za menije
  • Izvanredan crno-beli kvalitet štampe
  • Precizno poklapanje ekrana sa otiscima, svaki put
  • Visokokvalitetno štampanje velikom brzinom

[i] Brzina štampe fotografija zasnovana je na podrazumevanom podešavanju koristeći ISO/JIS-SCID N2 na A3+ fotopapiru sa ramom Photo Paper Plus Glossy II i ne uračunava vreme obrade podataka na računaru

[ii]  DPRAW Print je kompatibilan sa modelima EOS 5D MKIV,  EOS R i EOS R5

[iii] HDR štampanje funkcioniše sa .CR3 raw datotekama iz EOS fotoaparata