Nastavljajući svoju poziciju lidera kada je reč o uvođenju najnovijih Android operativnih sistema, kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, danas otkriva nove prekretnice koje će dodatno učvrstiti njenu stalnu posvećenost pružanju čistog, bezbednog i savremenog Android sistema kome fanovi mogu da veruju.

Prema istraživanju kompanije Counterpoint3, Nokia pametni telefoni održavaju svoju poziciju lidera kada su u pitanju bezbednosna ažuriranja i uvođenje najnovijih Android operativnih sistema. Prema podacima kompanije, 94% portfolija Nokia pametnih telefona unapređeno je na najnoviju Android verziju u roku od godinu dana od pojave novog izdanja Android sistema, zahvaljujući čemu je ovo brend koji je najbrže dostigao taj nivo. Ove nedelje, nadogradnja na Android 10 završava se ažuriranjem Nokia 3.1 i Nokia 5.1 pametnih telefona.

Juho Sarvikas, direktor za proizvode u kompaniji HMD Global, rekao je:

Povezana vest:  Nomoreworm – istraživači kompanije Kaspersky Lab kreiraju strategije otkrivanja za novu Microsoft RDP ranjivost kako bi pomogli svim kompanijama iz oblasti sajber bezbednosti u pripremi i zaštiti

“Ažuriranje operativnog sistema telefona predstavlja složen proces koji uključuje mnoštvo partnera i raznovrsnih testova4. Izuzetno smo ponosni na naš proces za Nokia pametne telefone koji je vodeći u industriji i nastavljamo da učvršćujemo svoju posvećenost obezbeđivanju koristi od najnovijih Android inovacija za naše korisnike, i to ispred konkurencije i u svim cenovnim rangovima.”

Za samo nešto više od 3 godine, Nokia pametni telefoni su kolektivno ažurirani 1.000 puta – značajna prekretnica koja dokazuje nepokolebljivu posvećenost kompanije ka obezbeđivanju najnovijih funkcija u najbezbednijem okruženju za svoje fanove.

Posvećena potpunoj transparentnosti, kompanija HMD Global danas objavljuje pregled svoje dinamike5 za nadogradnju svog portfolija spremnog za Android 11 na najnoviji Android operativni sistem. Početak nadogradnje je planiran za četvrti kvartal 2020. godine uz od nedavno dostupne Nokia 8.3 5G i Nokia 5.3 pametne telefone. Dokazujući posvećenost kompanije pružanju jednake podrške pametnim telefonima širom portfolija bez obzira na cenu i datume lansiranja, korisnici Nokia 2.2 i Nokia 8.2 pametnih telefona će takođe biti među prvima koji će ove godine iskusiti Android 11 operativni sistem.

Povezana vest:  Western Union® usluga za onlajn transfer novca od sada i u Srbiji

Čist Android 11 softver Nokia pametnih telefona je lak za upotrebu i pruža sve što je potrebno, uz pojednostavljen interfejs i bez bloatware aplikacija:

  • Upravljajte svojim razgovorima: Budite u kontaktu sa onima koji su vam bitni kroz upravljanje razgovorima kroz mnoštvo ili uz pomoć mnoštva aplikacija za dopisivanje koje se sve nalaze na jednom mestu na vašem Nokia pametnom telefonu.
  • “Hej Google, pokaži mi moj dan”: Korišćenjem specijalnog Google Assistant dugmeta6 ili samo vašeg glasa, obezbedite kompletan uvid u svoj dan, a kada vam je potrebno da se fokusirate ili opustite, koristite Digital Wellbeing alate kao što su Focus i Bedtime modaliteti.
  • Dozvoljava automatsko resetovanje: Podržavajući našu posvećenost pružanju bezbednih i pouzdanih iskustava korišćenja mobilnih telefona, Nokia pametni telefoni sa Android 11 sistemom će resetovati dozvole za rad aplikacija koje duže vreme nisu korišćene, dozvoljavajući samo nedavno korišćenim aplikacijama da pristupe ličnim podacima.
Povezana vest:  Punjenje mobilnih uređaja moze kompromitovati podatke

Nokia slušalice pružaju potpuno iskustvo, bezbedne su i savremene – one dolaze sa do tri godine mesečnih bezbednosnih ažuriranja i dve godine ažuriranja operativnog sistema kako bi korisnici duže mogli da koriste svoje telefone; nedavno lansirani pametni telefoni, čak i oni “početnog nivoa” kao što su Nokia 3.4 i 2.4, već su spremni za sledeći korak Android inovacija – Android 12 operativni sistem.