Canon Europe obeležio je Svetski dan fotografije 19. avgusta pokretanjem svog drugog Redline Challenge-a, godišnjeg fotografskog takmičenja za fotografe amatere koji žele da  pokažu svoje tehničke sposobnosti i kreativnost. Učestvovanje na takmičenju je besplatno i poziva ambiciozne fotografe da zabeleže ‘Priču u deliću sekunde’ (‘A Split Second Story’), zahtevajući od učesnika preciznost, jedinstvenu perspektivu i dobar osećaj za vreme. Tema daje priliku fotografima entuzijastima svih žanrova da iskušaju svoje veštine, bilo da se radi o fotografisanju naprednog trika na skejtbordingu ili životinje koja gleda pravo u vaš objektiv u pravom trenutku.

Takmičenje će voditi svetski poznati vloger i fotograf, Kai Wong, a ocenjivaće ga žiri stručnjaka iz branše i predstavnika Canona, uključujući Canonovu ambasadorku Lauru El-Tantawy – nagrađivanu fotografkinju dokumentarnih filmova. Laurin rad je izlagan na kolektivnim i samostalnim izložbama širom sveta. Takođe je objavljen u celom svetu u mnogobrojnim novinama i časopisima.

Povezana vest:  Aymar de Lencquesaing i Eric Cador su nova snaga menadžment tima kompanije Lenovo

Više od 36 000 slika poslato je na Canonov Redline Challenge prošle godine, koji je imao temu ‘Svetlo u tami’. Prošlogodišnji pobednik, Piotr Skryzypiec, koji je snimio pobedničku fotografiju vijadukta Črni Kal u Sloveniji obavijenog maglom pod nazivom ‘Izgubljeni autoput’, rekao je: “Ova nagrada mi je ulila mnogo više samopouzdanja u moje fotografske veštine. Slikanje fotoaparatom Canon EOS R5 mi je stvarno ugodno, savršen je za vrstu fotografije kojom se bavim, kao što su pejzaži, divlje životinje i makro. Ali najbolje od svega bio je izlazak i fotografisanje zajedno s Canonovim ambasadorom Lorenzom Holderom.”

Fotografije za takmičenje se mogu uslikati bilo kojim uređajem i svaki učesnik može poslati jednu prijavu tokom trajanja takmičenja1. Dostavljene slike ocenjivaće se na osnovu tehničke sposobnosti, kreativnosti, emotivnog zalaganja i toga koliko tačno odgovaraju temi takmičenja. Finalni pobednik će biti proglašen početkom oktobra i dobiće fotoaparat Canon EOS R5 i objektiv Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM, uz onlajn foto zadatak s mentorstvom Canonove ambasadorke Laure El-Tantawy.

Povezana vest:  Spoj napredne LG Electronics tehnologije i visoke mode kreira vrhunski proizvod

Govoreći o Redline Challenge-u, Canonova ambasadorka Laura El-Tantawy rekla je: “Jako sam uzbuđena zbog ovogodišnje teme jer govori o suštini same fotografije. U fotografiji se radi o beleženju snažnih emocija, o nama kao ljudima, o tome kako se osećam u trenutku ispred sebe. Kao sudija, tražiću priču. Nadam se i elementu iznenađenja. Ali više od toga, želim da vidim jedinstvenu perspektivu, kako učesnici vide svet svojim očima. Sve je do određene mere fotografisano, tako da ono što stvarno želim da vidim je karakter iza objektiva.”

Prijave su otvorene od 00:01h 19. avgusta i zatvaraju se u 23:59h 16. septembra 2022. (vreme u vremenskoj zoni GMT odnosno UTC0).

Povezana vest:  Beč: aplikacija za pametne telefone koja spašava život

Za prijavu na Canon Redline Challenge 2022 molimo posetite:  https://www.canon.rs/get-involved/redline-challenge/

________________________

1 Za potpune uslove i odredbe molimo posetite: https://www.canon.rs/get-involved/redline-challenge/terms-and-conditions/

Objave i novosti kompanije Canon možete jednostavno pratiti na LinkedIn profilu kompanije:
https://www.linkedin.com/company/canon-emea