Kompanija LG Electronics (LG) je na sajmu CES® 2023 prikazala napredniji koncept kulinarstva, zahvaljujući najnovijim pametnim kuhinjskim uređajima, koji pružaju izvanredno korisničko iskustvo. Predstavljeni su LG QuadWash® Pro mašina za pranje sudova, LG InstaView® kombinovana zidna rerna, električna Double Slide – in Range rerna i LG Over-the-Range mikrotalasna pećnica. Novi kuhinjski uređaji mogu da se pohvale moćnim performansama, naprednim tehnologijama i besprekornom integracijom sa aplikacijom ThinQ™.

LG QuadWash Pro mašina za pranje sudova

Za brže i lakše raspremanje nakon obroka, tu je LG QuadWash Pro, koja za samo jedan sat besprekorno opere sudove. QuadWash Pro pere intenzivnije, tako što usmerava jake mlazeve vode iz više uglova, istovremeno praveći više od milion mikro-mehurića, kako bi se uklonili najtvrdokorniji ostaci hrane. Napredna LG mašina za pranje sudova takođe koristi Dynamic Heat Dry™ tehnologiju, koja omogućava protok vrućeg vazduha, kako bi se, nakon pranja, sudovi brže osušili i bili spremni za upotrebu. Konačno, tu je i ekskluzivna TrueSteam®, LG tehnologija koja pomaže u uklanjanju vodenih mrlja, pa su tanjiri, čaše i escajg blistavo čisti nakon svakog pranja.1

Povezana vest:  Završetak finansiranja preuzimanja PV projekta u Kozani, kroz emisiju novih obveznica

LG InstaView® kombinovani uređaj– rerna  

LG InstaView®, kombinovana zidna rerna, uneće pravi dašak elegancije kuhinji, zahvaljujući glatkom, sofisticiranom dizajnu. Ova tehnologija pruža korisnicima  jedinstvenu mogućnost, da uživo prate kako njihovo jelo napreduje, bez otvaranja i remećenja visoke temperature prilikom pečenja. Dovoljno je samo da dva puta kucnu po površini vrata. Nova rerna takođe dolazi uz Steam Sous Vide, inovativni režim kuvanja koji precizno kontroliše temperature i pomaže korisnicima da naprave ukusne obroke, kao iz restorana. Takođe, za sve ljubitelje ukusa i teksture pržene hrane tu je Air Fry, režim kojim se prave hrskave i ukusne poslastice sa manje masti, a ne zahteva zagrevanje rerne pre pečenja.

LG InstaView električna Double Slide-in-Range rerna

Idealna za velike porodice koje vole zabavu, LG InstaView Electric Double Slide-in Range ima veliki kapacitet i omogućava pripremanje više jela u isto vreme. Rerna koristi ProBake Convection®, LG tehnologiju za brzu i preciznu pripremu i ne zahteva prethodno zagrevanje pre pečenja, a korisnici uživaju u ukusnim, ravnomerno pripremljenim obrocima. LG UltraHeat™ tehnologija je još jedna inovacija koja štedi vreme i brzo zagreva, uz stalnu kontrolu temperature. Čitav novi InstaView asortiman je kompatibilan sa uslugom LG ThinQ Recepti. Sa više od 18.000 recepata u ponudi, kuvanje kod kuće postaje neuporedivo praktičnije.

Povezana vest:  Intel predstavlja širok spektar novih Intel 3D NAND SSD memorija

LG Over-the-Range Mikrotalasna pećnica

Nova LG mikrotalasna pećnica čini proces kuvanja znatno lakšim, zahvaljujući novim pametnim funkcijama kao što su Steam cook i Simmer cook. Steam cook pažljivo zagreva hranu tako da je ne isušuje, a omogućava kuvanje na pari – uz posebnu posudu2. Jela tako dobijaju bogatiji i sočniji ukus, a povrće zadržava zdravu nutritivnu vrednost. Režim Simmer cook će hranu pripremiti pažljivo, tako da bude sočna i meka. Nova mikrotalasna pećnica ima i LG ThinQ tehnologiju, što znači da korisnici mogu da pristupe raznim uslugama pametnih recepata i uživaju u mnoštvu pametnih funkcija – kao što su daljinsko upravljanje, provera i obaveštenja o statusu pripreme jela – sve preko ThinQ aplikacije, dostupne na pametnim telefonima. Uz aplikaciju, korisnici će moći lakše da pristupe servisu kompanije – LG ThinQ Care, kako bi na vreme predupredili probleme koji mogu nastati sa uređajima.

Povezana vest:  Neoprezna većina – više od polovine korisnika Android uređaja ne koristi zaštitni softver

„Ova vrhunska kuhinjska rešenja predstavljaju integraciju naših najnovijih inovativnih tehnologija,” rekao je Liu Jae-cheol, predsednik kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. „Nastavićemo da isporučujemo napredne kuhinjske uređaje koji će pomoći korisnicima da uživaju u boljem kulinarskom iskustvu kod kuće.“

1 Testiranje obavila interna LG laboratorija, uporedivši čaše oprane modelom uređaja DFB415 (bez vodene pare) i

DFB325 (sa vodenom parom), koristeći interne LG metode.

2 Posude za kuvanje na pari se prodaju zasebno..