Moderno vreme i tempo života kojim živimo, učinio je da telefon postane neizostavni deo naše svakodnevice. Danas, pametne telefone koristimo za mnogo više od osnovne komunikacije. Telefon nam služi za fotografisanje, snimanje, surfovanje internetom, gledanje filmova, video klipova, igranje video igara i mnoge druge stvari. Ono što je ključno za uživanje u sadržajima koje najviše volimo na telefonu je dugotrajna baterija. Brend pametnih telefona – TECNO, iza kojeg stoji kompanija Trenssion, peti po prodaji u svetu u Q2 2023, predstavio je SPARK 10 seriju pametnih telefona, a glavni modeli – SPARK 10 i SPARK 10 Pro poseduju bateriju od čak 5000 mAh!

Povezana vest:  Kompanija Lenovo objedinila najbolje od netbooka i ultra prenosnika u novom 11 – inčnom laptopu ThinkPad Edge

Celodnevno korišćenje pametnog telefona dovelo je do toga da je pri kupovini novog jedna od ključnih stavki za odabir upravo kapacitet baterije i mogućnosti brzog punjenja. Budućim vlasnicima pametnog telefona je od velike važnosti da baterija bude velikog kapaciteta i da podrži celodnevno korišćenje – kako u radnom danu jedne poslovne osobe, tako i u jednom danu tinejdžera koji obožavaju da kreiraju i dele sadržaje na društvenim mrežama i održavaju kontakt sa prijateljima.

Povezana vest:  Samsung prikazao svoju mapu Interneta stvari

Nađa Erić, prošlogodišnja učesnica Survivor takmičenja, na svom Instagram profilu testirala je bateriju TECNO Spark 10 Pro telefona tokom tri dana kampovanja, a rezultati su bili veoma interesantni! Za tri dana korišćenja, baterija je sa 100% došla na 21%. Ceo video test možete pogledati ovde.

Pored dugotrajne baterije, izuzetno je važna i mogućnost brzog punjenja. Imajući u vidu da smo često u pokretu, vremena za punjenje telefona nema previše. Zbog toga, TECNO je uz Spark 10 i Spark 10 Pro modele telefona, svoje korisnike obradovao brzim punjačem od 18W.

Povezana vest:  Lazarus proširuje svoje delovanje, grupa sada ima sopstveni ransomver

Iako se danas telefoni pored osnovne namene koriste zbog kamere i mogućnosti za fotografisanje i snimanje videa, kvalitet i dugotrajnost baterije su na listi jedne od najvažnijih stavki kada je odabr novog telefona u pitanju.

Cena i dostupnost

TECNO Spark 10 Pro i Spark 10 dostupni su u Gigatron, Tehnomedia prodajnim objektima kao i njihovim online prodavnicama po maloprodajnoj ceni od 23.999 i 18.999 dinara. Veoma uskoro, ovaj pametni telefon biće dostupan i kod Yettel mobilnog operatera.