facebook_logo-2

Fejsbuk ne dozvoljava pristup mlađima od 13 godina

 

Internet sajt Fejsbuk ne namerava da dozvoli pristup osobama mlađim od 13 godina, izjavio je Mark Cukerberg, osnivač i izvršni direktor najveće društvene mreže u svetu, demantujući pojedine medije koji su najavljivali  tu mogućnost.

Pristup Fejsbuku, koji trenutno ima više od pola milijarde korisnika širom sveta, trenutno je zabranjen osobama mlađim od 13 godina.

Povezana vest:  Kaspersky Lab: kako dovodimo svoje podatke u opasnost kada smo u inostranstvu

-Ne pokušavamo da radimo na tome da osobe mlađe od 13 godina dobiju mogućnost da naprave profil – kazao je Cukerberg koji se trenutno nalazi u Parizu povodom e-G8 Internet foruma, prenosi agencija Rojters.

Uprkos zabrani, teško je kontrolisati koliko dece ima lažni profil na Fejsbuku. Na popularnom sajtu za društveno umrežavanje navode da dnevno uklone oko 20.000 lažnih profila i profila dece mlađe od dozvoljenog uzrasta.

Povezana vest:  Ericsson pojednostavljuje širokopojasnu mobilnu konekciju pod Windows-om 8

Upitan za ulogu Fejsbuka u tzv. „Arapskom proleću“, seriji događaja koji su potresli nekoliko arapskih zemalja od Tunisa preko Egipta do Libije, Cukerberg je rekao da je u tome presudan bio Internet, a ne Fejsbuk.

„Mislim da Fejsbuk nije bio ni neophodan ni dovoljan da bi se bilo koje od tih zbivanja dogodilo“, kazao je on.

Povezana vest:  Povezani u pokretu – trendovi i izazovi digitalnih komunikacija

-Da nije bilo Fejsbuka, bilo bi nešto drugo – dodao je on.

Milioni korisnika na Bliskom istoku su proteklih meseci preko Fejsbuka i Tvitera organizovali proteste.