hadersfildPredstava „Hadersfild“ odigrana u Zvečanu

 

Predstavom „Hadersfild“ publici sa severa Kosova u Domu kulture u Zvečanu predstavilo se Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) iz Beograda.

Prepuna sala sinoć je bila dokaz da ovdašnja publika zna da ceni dobru predstavu, a višeminutni aplauz pokazao je oduševljenje, bravuroznom glomom, pre svega Nebojše Glogovca.

Uz njega, ovu tešku priču prožetu tipično srpskim humorom, publici su približili Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Damjan Kecojević, Josif Tatić i Suzana Lukić.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Slobodan let” o Magi Magazinović u Bioskopu Balkan

Ovo je bio jedinstven doživljaj ne samo za publiku, već i za protagoniste.

Nebojša Glogovac, koji igra neurotičnog, fobičnog, duševno i emotivno upropašćenog Ivana, rekao je novinarima posle predstave da je sve vreme osećao kontakt sa publikom i njihovu pozitivnu reakciju.

Goran Šušljik rekao je da predstava zavisi od emocija koje glumci razmenjuju sa publikom i da ova to uspela, jer na publiku prenosi emocije i doživljaje čitave jedne generacije.

-Čini mi se da se nešto dogodilo i to je najvažnije. Smeh i suze su nekako sastavni deo života. Mi se naravno bavimo pozorištem koje nije život, ali ovo je između ostalog predstava koja je na neki način i naša ispovest, ispovest generacije i čini mi se da ovde ljudi to dobro razumeju – rekao je on.

Povezana vest:  Arheolozi otkrili ostatke Šekspirove kuće

Direktor JDP Branko Cvejić rekao je novinarima da publika svuda isto reaguje na ovu predstavu, početak doživljava kao laku komediju, a kraj iščekuje sa knedlom u grlu.

Cvejić je napomenuo da JDP do sada nije bilo na Kosovu, jer ih niko nije ni zvao.

-Mi nismo jako dugo bili na Kosovu, a nije nas niko ni zvao.Vidim da druga pozorišta idu, ali to valjda idu preko Ministarstva. Mi idemo svuda gde nas zovu.

Povezana vest:  Predstavljena knjiga „Moj Beograd"

Cvejić je obećao da će JDP ponovo nastupati na ovim prostorima, ako ne pre, onda na jesen.