Beogradsko_dramsko_pozoriste_Premijera predstave „Harold i Mod“ 6. juna u Beogradskom dramskom pozorištu

 

Beogradsko dramsko pozorište priprema rimejk jedne od najuspešnijih predstava u istoriji ovog teatra – u pitanju je „Harold i Mod“ Kolina Higinsa, crno-humorna komedija sa elementima egzistencijalističke drame o hipokriziji razotkrivenoj čežnjom za ljubavlju koja ne poznaje granice, potrebom za iskrenošću i razumevanjem. Kolin Higins je, najpre, napisao scenario za film, koji je 1971. godine režirao Hal Ešbi, a koji zauzima 45. mesto na listi najsmešnijih komedija svih vremena Američkog filmskog instituta. Te godine, Higins objavljuje istoimeni roman, a pozorišna adaptacija scenarija uspešno je izvodjena na Brodveju. Premijera predstave „Harold i Mod“ odigrana je u Beogradskom dramskom pozorištu 23. marta 1980. godine u režiji Paola Mađelija, gde su u glavnim ulogama igrali: Tatjana Lukjanova (Mod), Milan Erak (Harold), Žiža Stojanović (gospođa Čejzn). Vesna Čipčić pojavljuje se tada u ulozi Nensi, a sada igra gospođu Čejzn. Kasnije Milana Eraka zamenjuje Slobodan Beštić, a predstava je bila na našem repertoaru do 2003. kada je nažalost Tanja Lukjanova preminula.

Povezana vest:  „Srećna galerija“ Studentskog kulturnog centra, predstavlja izložbu stripa: Dvadeset godina strip saradnje Zdravka Mićanovića i dečijeg lista iz Rijeke „Bijela pčela“

Rimejk predstave „Harold i Mod“ režira Milan Karadžić, scenograf je Geroslav Zarić, kostimograf Jelena Stokuća, a kompozitor Zoran Erić. Uloga Mod poverena je Mileni Dravić, a Harolda – Petru Benčini. Pored njih u predstavi igraju: Dragan Petrović Pele, Ivana Nikolić, Ljubomir Bandović, Slobodan Ćustić, Bora Nenić, Jelisaveta Orašanin, Danina Jeftić, Nada Maršićević i Mateja Popović.
Premijera kako kažu iz Beogradskog dramskog pozorišta “Ljubavne priče kakvu do sad niste videli!“ na programu je  06. juna, na  Velikoj sceni u 20.00h , a reprize su zakazane za 7, 9 i 10. jun.

Povezana vest:  Kostjukov podneo ostavku na mesto direktora Baleta