milan_stankovic_polufinale_1EUROSONG 2010

Kladionice: Stanković 12, Jermenija prva

 

Završena su oba polufinala i poznati su svi učesnici finala. U velikom finalu 55. Eurosonga okupiće se 25 učesnika a, što se Srbije tiče Milan Stanković u finalu nastupa osmi u subotu uveče.

Prema kladionicama, koje su, što se polufinala pogrešile, Srbija, tačnije Milan Stanković nalazi se na 13, odnosno 12. mestu. Naime, dok je pisan ovaj članak Stanković je zauzimao 13. mesto ali posle refrešovanja popeli smo za jednu poziciju tako da je pesma Gorana Bregovića koju peva jedna od Zvezda Granda sada se nalazi na 12.mestu. Što se tiče lidera na kladionicama prvi je bio Azerbejdžan ali je u pomenutom refrešovanju Jermenija, tačnije pevačica koja ima odlične atribute i liči, pomalo, na Anđelinu Žoli dobila pol poziciju na listama.

Povezana vest:  Belanov novi singl na kompilaciji u februaru

 

Rang lista, po kladionicama izgleda ovako:

Jermenija

Azerbejdžan

Nemačka

Turska

Izrael

Danska

Grčka

Norveška

Belgija

Island

Rumunija

SRBIJA

Griuzija

Irska

Rusija

Ukrajina

Španija

Kipar

Francuska

Albanija

Portugalija

Bosna i Hercegovina

Belorusija

Velika Britanija

 

Sa druge strane, cenjeni analitičari daju najveće šanse, Azerbejdžanu i Nemačkoj, mada ne bi trebalo otpisati niti Grka koji je zasenio, sa pesmom, i same Turke (izabrana je za nezvaničnu himnu turskog kluba Galatasaraj) a čija je dijaspora možda i najrasprostranjenija na Starom kontinentu. Kako stvari stoje, u finalu svako može da pobedi, osim nekih pesama koje su se samim čudom pojavile u finalu a iz polufinala su ispale toliko favorizovane Hrvatice, tačnije grupa Feminem, kao i Rus i Kiprani koji su ušli u finale totalno neplanirano, po mom mišljenju.

Povezana vest:  Koncertima i žurkama za opstanak Akademije!

Što se tiče Milana Stankovića na takmičenju on je pobrao sve simpatije domaćina, što bi moglo  dosta da znači u glasanju ali sve će se videti kada se budu delili bodovi na kraju izvođenja 25 pesama.

Uz, može se reći solidan marketing zaposlenih u RTS – u, a moglo je to I bolje da se uradi dosta se uradilo na promociji pesme i srpskog predstavnika na Eurosongu. Ipak, ne bi trebalo zaboraviti presudnu ulogu Grand Produkcije u Evropi tako da ostaje, sada, samo nada da će se najmasovnije takmičenje na Starom kontinentu ponovo vratiti u Beograd!

Povezana vest:  Zvonko Bogdan je doneo golubove pismonoše iz Belgije u Jugoslaviju