Hologram-3D

Nova knjiga Dejva Egersa u svim knjižarama

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila svoje novo izdanje, roman Hologram za kralja, delo koje je nominacijom za najveću američku književnu nagradu i sa prodatih skoro 500.000 primeraka potvrdilo vodeću poziciju Dejva Egersa na američkoj književnoj sceni.

O ROMANU
Američki biznismen Alen Klej došao je u Saudijsku Arabiju. Plan mu je da proda IT infrastrukturu kralju Abdulahu, koji gradi veličanstveni grad u pustinji.
Ali kralj nikako da se pojavi.
A Alen se polako raspada – do guše je u dugovima, pokušava da očuva porodicu i svestan je da mu je ovo poslednja šansa da uradi nešto veliko. Dani se pretvaraju u nedelje, a Alen biva uvučen u svet opsena, u kome nade i snovi blesnu i nestanu pod jarkim pustinjskim suncem.

Povezana vest:  O psihološkom trileru "Prema istinitoj priči" u okviru novog Laguninog književnog kluba

Briljantna priča o propasti američkog sna i globalnim promenama koje nezadrživo menjaju dojučerašnja pravila igre.
Veliki književni hit i jedan od najboljih romana godine.
Po ovom delu upravo je snimljen film u režiji Toma Tikvera u kome glavnu ulogu tumači oskarovac Tom Henks.

KRITIKA O ROMANU

„Remek-delo u duhu Beketa… Najbolji roman jednog od najuticajnijih američkih pisaca.“
The Telegraph (UK)
„Dejv Egers je od retke spisateljske sorte… Ovo je udarac savremenom ekonomskom sistemu koji proizvodi nejednakost širom sveta.“
Vanity Fair
„Ne možete prestati da ga čitate. Egers je ovom knjigom dosegao vrh.“
Guardian
„Jednostavna parabola o mestu Amerike u globalnoj privredi, koja se čita u dahu. Nezaboravna, sjajno osmišljena i tužna… Ljudska priča koja će vas potresti… Veoma hrabro.“
The New York Times Book Review

Povezana vest:  Muzej afričke umetnosti uvodi poseban program namenjen starijoj populaciji

BIOGRAFIJA AUTORA

Dejv Egers (1970) je jedna od ključnih ličnosti savremene američke književnosti.
Na književnoj sceni pojavio se remek delom „Potresno delo zapanjujuće genijalnosti“, autobiografskim romanom koji je stigao na prvo mesto bestseler liste časopisa The New York Times. Magazin Time ga je proglasio knjigom godine, bio je nominovan za Pulicerovu nagradu, a nedavno je uvršten i na listu najboljih romana prve decenije 21. veka.
Za svoja kasnija dela (What is What, Zeitoun, Krug, Hologram za kralja) nagrađen je brojnim priznanjima (American Book Award, Dayton Literary Peace Prize, LA Times Book Award, Northern California Book Award, the Robert F. Kennedy Distinguished Honor), a uspešno se okušao i kao scenarista (Away We Go, Where the Wild Things Are). Njegov poslednji roman Your Fathers, Where Are They? And the Prophets, Do They Live Forever? objavljen je 2014. godine.
Osim pisanjem Egers se bavi izdavaštvom, osnivač je nezavisne izdavačke kuće McSweeney’s, koja stoji iza kultnog magazina The Believer, a 2002. pokrenuo je neprofitnu organizaciju 826 Valencia koja pomaže talentovanoj deci da razviju svoj književni dar.
Živi u San Francisku sa suprugom, poznatom književnicom Vendelom Vidom i dvoje dece.

Povezana vest:  Duhovite hronike Vanje Bulića o našem svakidašnjem životu