tajni-vrt

„Tajni vrt“ Džohane Basford konačno u Srbiji

Bojanke za odrasle su svetski fenomen koji je ove godine stigao u u Srbiju zahvaljujući izdavačkoj kući Laguna.

Ipak, jedna knjiga promenila je sve!

„Tajni vrt“ Džohane Basford je šarolika potraga za blagom i bojanka. Ova knjiga će vas uvesti u svet tajnih vrtova. Pronaći ćete čarobnu crno-belu zemlju čuda punu fantastičnog cveća i neobičnog bilja. Tu su slike da ih bojite, lavirinti da kroz njih nađete put, šare da ih dovršite i mnogo prostora da sami docrtate šta želite. Koristite flomastere za bojenje i tanak crn flomaster ili pero da dodate svoje šare i detalje. Po knjizi su rasute poluskrivene bubice i neobična stvorenja. Potražite pčele, leptire i ptice skrivene među cvetovima. Poslužite se spiskom sa prve strane da biste lakše pratili šta ste sve uspeli da pronađete u potrazi za blagom.

Povezana vest:  Otkrijte šemu uspešnosti u knjizi Najveća misterija na svetu

„Tajni vrt“ Džohane Basford je prodat u više od deset miliona primeraka širom sveta i pokrenuo je pravu pomamu kod odraslih za bojenjem. Ispostavilo se da odrasli vole da boje i prodaja ovih bojanki je sve šokirala. Stižu mejlovi zaposlenih ljudi i roditelja koji su potvrdili da ih bojanke veoma opuštaju. Ima onih koji postuju svoje radove na društvenim mrežama i kupuju više primeraka jedne bojanke kako bi isprobavali različite kombinacije boja.

Povezana vest:  Narodno pozorište u Beogradu potpisalo Protokol o dugoročnoj saradnji sa Evropskim romskim institutom za umetnost i kulturu Srbija (ERIAC Srbija)

Bojenje je i odličan način da se oslobodite stresa.

„Ima nečeg pomalo romantičnog u povratku osnovnim alatima – papiru i bojicama – kao načinu da se resetujete.“ New York Magazine

Džohana Basford je škotska ilustratorka. Njene ilustracije su prepoznatljive u svetu i možete ih pronaći na tapetama, pivskim flašama ili tetovažama.
Ne koristi računar za svoje ilustracije, samo olovke i flomastere. Radi za Sony, Starbucks, Chipotle, Absolut Vodka i The Edinburgh Festival Fringe. Godine 2007. dobila je Elle Decoration Design Award, a 2009. Channel 4 Talent Award.

Povezana vest:  Domaći dizajn u Mikser Kući - 11. februar// 17-21h //Mikser House//

„Tajni vrt“ Džohane Basford potražite od petka, 18. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.