kazna-za-greh-2-45x65cm-potpisivanje-NOVI-SAD

Jelena Bačić Alimpić potpisuje svoj novi roman „Kazna za greh – Knjiga uspomena“ u Novom Sadu

Jelena Bačić Alimpić družiće se sa svojim sugrađanima u petak, 25. marta od 17 sati u knjižari Delfi i Laguninom klubu čitalaca u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj 12 kada će i potpisivati svoju novu knjigu „Kazna za greh – Knjiga uspomena“.

Pored druženja sa autorkom, sve posetioce knjižare očekuje i popust od 30% na naslove sa Lagunine top-liste kao i besplatno učlanjenje u Lagunin klub čitalaca.

Prijatelji Lagune Nestea, Dr. Oetker, LMX i Golden Rose pripremili su poklone uz svaku kupovinu tog dana.

Povezana vest:  Nove Vulkančić knjige za najmlađe i najvernije čitaoce

„Kazna za greh“ je uzbudljiva saga o sudbini dve porodice s početka 20. veka, staleškoj podeli, varoškim i vlastelinskim sudbinama i tajnama neobičnih likova čije se sudbine prepliću i sudaraju. U prvom delu trilogije upoznali smo Mihajla i Emiliju, grofovog sina i kći kovača. Oni odrastaju zajedno i s vremenom postaju najbolji prijatelji. Njihovo prijateljstvo prerasta u snažnu, silovitu i strastvenu ljubav suprotstavljenu društvenim normama i staleškim načelima. Posle mnogo godina zaogrnutih tajnama i lažima iza zidina grofovskog kaštela, jedna noć promeniće sve…

U drugom delu trilogije „Kazna za greh – Knjiga uspomena“, Emilija po preporuci profesora Kostića dolazi na Bečki univerzitet, kao izuzetno talentovana učenica sa najboljim ocenama. Njen mentor je jedan od vodećih intelektualaca naučne elite s početka tridesetih godina prošlog veka. Franc Nojbauer u svojoj višedecenijskoj karijeri konačno sreće studenta vrednog divljenja i odlučuje da mu Emilija postane asistent. Mlada žena koja se uspinje društvenom lestvicom živi svoj san. Istovremeno, na imanju Ercegovih, u srcu vojvođanske ravnice, živote njenih siromašnih roditelja i grofovske porodice prepliću nepredvidive niti sudbine. Kada nacisti preuzmu vlast u Beču, u godinama rata i nevolja, između Emilije i profesora Nojbauera razvija se čudan i jedinstven odnos dva jaka karaktera i briljantna uma: više od platonske ljubavi, a manje od telesne strasti.

Povezana vest:  "Oteti Zapad ili Tragedija Srednje Evrope" Milana Kundere u prodaji

„Knjiga uspomena“ je roman o sećanjima na valcere pored Dunava, o raspravama bečkog intelektualnog kruga, putovanjima austrijskim krajolicima i iskušenjima iz prošlosti. Oda životu koji pulsira uprkos Drugom svetskom ratu i uspomenama na ljubav koju godine ne mogu izbrisati.

Romani Jelene Bačić Alimpić prodaju se u neverovatnim tiražima. Posle „Ringišpila“, „Pisma gospođe Vilme“ i „Poslednjeg proleća u Parizu“, koji su postali bestseleri, „Noć kada sa došli svatovi“, prva knjige trilogije „Kazna za greh“, takođe je pomerila granice čitanosti.

Povezana vest:  Promovisan novi roman Svetislava Basare „Anđeo atentata"