Ratovi zombijaIzdavačka kuća Booka upravo je objavila roman „Kako su nastali Ratovi zombija“ velikog savremenog pisca Aleksandra Hemona, rođenog Sarajlije koji već godinama važi za jednog od najhvaljenijih i najuspešnijih američkih pisaca.

O KNJIZI

Džošua Levin gaji scenarističke ambicije, a u međuvremenu podučava engleski kao strani jezik u Čikagu. Laptop mu je pun ideja, ali jedina koju uspeva da razvije je Ratovi zombija. Kada u stanu zatekne svoga stanodavca, neuravnoteženog vojnog veterana, kako mu pretura po prljavom vešu, Džošua odlučuje da se preseli kod svoje devojke Kimi. Nakon kraćeg kućnog blagostanja, spetlja se s učenicom, Bosankom Anom, koja ima ljubomornog i nasilnog muža što dovodi do katastrofe.

Povezana vest:  Priče i crtice iz neočekivane prošlosti - knjiga "Nestvarno, a stvarno 2" Živojina Petrovića u prodaji od 13. aprila

I dok Džošuine odluke variraju na skali od blesavih do apsurdnih, Kako su nastali Ratovi zombija načinje vrlo ozbiljne teme.

KRITIKA O ROMANU

„Onaj uvek prisutni element podrugljivog humora u Hemonovim delima ovde prerasta u dinamičnu, crnohumornu priču smeštenu u Čikago…uživaćete i glasno se smejati.“

The Chicago Tribune

„Moćan, majstorski uradak jednog od najvažnijih književnika današnjice, istovremeno

Povezana vest:  "Ravnoteža" i "Oni" u užem izboru za nagradu "Biljana Jovanović"

mahnit i promišljen, ushićujući i poražavajući.“

The National Post

O AUTORU

Aleksandar Hemon rođen je u Sarajevu 1964. godine. Početak rata u Bosni i Hercegovini zatekao ga je u SAD-u, gde odlučuje da ostane i počinje da piše na engleskom jeziku.

Do sada je objavio zbirke priča Pitanje Bruna, Ljubav i prepreke i Knjiga mojih života, te romane Čovjek bez prošlosti i Projekat Lazarus. Dobitnik je Gugenhajmove stipendije (2003), „Nagrade genijima“ koju dodeljuje fondacija MacArthur (2004), i nagrade „Heartland“ koju dodeljuje Chicago Tribune (2008). Živi u Čikagu.

Povezana vest:  Verdijev „Trubadur" u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center