francoise_e_mauro_maur-1Festival italijanskog filma održava se od 16. do 25. septembra u Jugoslovenskoj kinoteci a biće otvoren 16. septembra u 20:30 koncertom Maura Maura i Fransoaz de Klosi koji je posvećen vrhunskoj muzici italijanskog filma. Ulaz na otvaranje je slobodan ali uz kartu, koja se može nabaviti na dan koncerta na blagajni Kinonteke u Uzun Mirkovoj.

Međunarodni koncertni umetnik Mauro Maur je najpoznatiji po svojoj saradnji sa poznatim italijanskim rediteljima i kompozitorima, od Morikonea do Rote. Odlikovan je ordenom viteza “Za zasluge prema Republici Italiji”. Maur je prva truba orkestra Opere u Rimu od 1985. godine, poznat je u celom svetu kao izuzetno svestrani umetnik: njegov repertoar ide od velikih baroknih koncerata, klasike, do savremene i filmske muzike. Svirao je u najznačajnijim svetskim koncertnim salama, među kojima su Carnegie Hall i Lincoln Center u Njujorku,Hollywood Bowl u Los Anđelesu, Symphony Hall u Bostonu, Opera u Drezdenu, Seoul Art CenterTeatro La Fenice u Veneciji, Teatro alla Scala u Milanu i druge.

Povezana vest:  Kraj Virtuelnog putovanja Madlenianuma

Kanadska pijanistkinja Fransoaz de Klosi je nastupala kao solistkinja na više međunarodnih festivala i svirala je u najznačajnijim svetskim koncertnim salama, među kojima su Palacio de Bellas Artes u Meksiku, Kunsthalle u Minhenu, Opera u Rimu, Sala Tchaikovsky na Konzervatorijumu u Moskvi. Vrlo je aktivna na polju diskografije, učestvovala je u brojnim snimanjima za radio i televiziju. Dobitnica je međunarodne nagrade “Beato Angelico” za žene 2006. godine.

Povezana vest:  Bob Proktor: Najčuveniji svetski stručnjak na polju razvoja ljudskih potencijala i povećanja produktivnosti prvi put dolazi u Beograd!

Ovaj duo sarađuje od 2003. godine i ostvaruje velike uspehe kod publike i kod kritike, koja jednoglasno ističe talenat ovih umetnika i spontanost i muzikalnost u interpretaciji. Mauro Maur i Fransoaz de Klosi osvajaju publiku svojom tehničkom veštinom, a njihovo izvođenje izaziva jak emotivni naboj, osmeh i pozitivne reakcije.