U utorak 7. marta sa početkom u 20 časova, svečano će biti otvorena 6. sezona ciklusa koncerata najboljih akademaca Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u okviru tradicionalne serije „FMU i Guarnerius nagrađuju“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda i kompanije Nelt. Na koncertnoj sceni Centra lepih umetnosti „Guarnerius“ svoje vokalno umeće predstaviće talentovani mladi umetnici –violinista Dušan Panajotović uz pratnju Ivane Pavlović na klaviru. Na programu koncerta su dela Paganinija, Franka i Vijenjavskog, a ulaz na koncert je besplatan.

Povezana vest:  Teatar pod zvezdama i ovog leta u Beogradu

Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 80 studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu imalo je priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius”. U okviru petog ciklusa još 40 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom.

Povezana vest:  Predstava „Verter: ili imaš nade, ili nade nemaš" u hotelu „Bristol"

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. godine. Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu upisuje 2010. u klasi red. prof. Gordane Matijević – Nedeljković gde završava osnovne akademske i master studije. Trenutno je na drugoj godini doktorskih studija. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, a učestvovao je kao solista na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu, nastupao kao solista sa orkestrima u zemlji i svetu.

Povezana vest:  Belef se završava koncertom svetske zvezde Plasida Dominga