Ove subote, 9. novembra 2019. u 18:55, nastavlja se sezona opera iz Metropolitena uživo u Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopu. Publika će ovoga puta imati priliku da uživa u izvođenju opere Đakoma Pučinija –  „Madam Baterflaj“ – jedne od najizvođenijih opera 20. i 21. veka.

Opera govori o životu jedne gejše, Ćo-Ćo-San, poznatije kao Madam Baterflaj, čiju ruku kupuje američki pomorski oficir, Pinkerton i koja se zbog njega odriče svoje vere. Zbog udaje za Pinkertona, njena porodica je se odriče i ostaje joj samo njen muž. Međutim, on od samog početka ne gaji iste emocije prema njoj i ubrzo posle venčanja odlazi u Ameriku. Madam Baterflaj, koja mu je i rodila sina u međuvremenu, čeka i nada se da će se on vratiti kao što je i obećao. Kada se, posle tri godine, Pinkerton vrati sa svojom američkom suprugom i željom da odvede sina u Ameiku, Madam Baterflaj, očajna, kao jedini način da sačuva svoje dostojanstvo izvržava harikiri.

Povezana vest:  "Neonski bluz" - Nova zbirka priča Dejana Stojiljkovića

U glavnoj ulozi našla se Hui Hi, koja je za svoje izvođenje dobila odlične kritike i ocenjena kao izvanredna. Njenu sluškinju, Suzuki, igra Elizabet Dešong, dok ulogu Pinkertona tumači italijanski tenor Andrea Kare. Šarples, američki konzul, ovoga puta je Paulo Sot.

Ulaznice za ovu operu mogu se kupiti na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1.500 dinara, dok se ulaznice za 4 ili više izvođenja u sezoni mogu kupiti po sniženoj ceni od 1.300 dinara po izvođenju.

Povezana vest:  Basara na Laguninom štandu u sredu, 24. oktobra, od 18 sati

Za više informacija možete posetiti www.cineplexx.rs.