Od danas do 8. novembra samo na sajtu Vulkan izdavaštva imate priliku da po izuzetnim cenama, sniženim za čak 20% + 20% u odnosu na redovne, kupite najlepše i najznačajnije klasike svetske književnosti.

Romani koji su obeležili svetsku književnost, uticali na njen pravac, ali i inspirisali umetnike i generacije širom sveta, sada mogu biti vaši! Ne propustite jedinstvenu priliku! Preporučujemo vam nekoliko naslova.

Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, isto delo osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, reč je o romanu Prohujalo s vihorom Margaret Mičel, jednom od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir.

U obilju svojih dela, Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja. U njegovim Izabranim delima srešćete se sa originalnim istraživanjima mračnije strane života, remek-delima u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Povezana vest:  BEMUS počinje 16. oktobra

Univerzalne poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu ni danas nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena. Neposredna i provokativna, knjiga Izabrana dela II prepuna je emocija. Sa nezaboravnim likovima, upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. Sestre Bronte su se prve bavile intrigantnim temama. Najmlađa En pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su prvi put upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Povezana vest:  Premijera Ibzenove drame „Heda Gabler“ u nedelju 20. februara

Prorok Halila Džubrana je jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena. Prvi put objavljena 1923. godine, prevedena je na više od četrdeset jezika. Prefinjenim i zavodljivim stilom, kroz sopstvenu mudrost sazrevanja i harmoniju stvaranja, kroz stihove koji prodiru u samo srce ljudske duše, čuveni pesnik, filozof i mistik nudi nam predivno svedočanstvo svega onoga što čini smisao života: sreće, bola, duhovnih vrednosti, ljubavi, prijateljstva. U ovom sjajno opremljenom izdanju nalaze se sledeća Džubranova dela: ProrokProrokov vrtLutalicaBogovi zemljeIsus, sin čovečjiBezumnik i Pesak i pena.

Kupovinom putem sajta Vulkan izdavaštva, po cenama sniženim za dodatnih 20% na već snižene cene od 20%, obradujte sebe ili drage osobe neprolaznim delima renomiranih autora svetske književnosti!

Povezana vest:  Novi roman Ljiljane Šarac "Dok svetac bdi" u prodaji od 11. avgusta