Pobedom od 3-1 u seriji utakmica nad Novim Sadom, igrači Beograda 96 su odbranili šampionsku titulu i postali prvaci Srbije za sezonu 2020.

Po lepom vremenu na bejzbol terenu na Adi Ciganliji, Beograd 96 je dobrom igrom dominirao od početka meča i slavio u 4. utakmici rezultatom 15:0.

Nažalost, Novi Sad je odigrao najgori meč u sezoni i ljubitelji bejzbola su mogli da vide samo jedan tim. U prvoj izmeni Novosađani su napravili čak 3 greške, što je Beograd sa još 2 hita dovelo do 4:0 i za domaćine nije bilo više povratka u meč. Starter Milić je sa saigračima bez problema držao odbranu Beograda i prednost se samo uvećavala (7:0 u 3., 9:0 u 4. izmeni). U petoj izmeni Beograd dodaje još 6 poena na indisponiranog rivala i brani prednost za brz kraj u samo 5 inninga – 15:0.

Povezana vest:  KUGLANJE, Derbi u Nišu pripao domaćinima, Pionir bolji od SPC Vojvodina u Novom Sadu u Super ligama Srbije

Statistika 4. utakmice sve govori. Beograd 96 je imao 10 udaraca, a Novi Sad samo 1. Beograd je načinio samo jednu grešku u odbrani dok su domaćini imali 5.

Na udaranju su najbolji bili  3-4-5 u line up-u Beograda Cvijović (3-4), Badovinac (2-3,BB) i A. Zonić (1-2, 2BB).

Beograd 96 je osvojio 10. uzastopnu titulu – ukupno 20. u istoriji kluba.

Povezana vest:  KUGLANJE, Poslednja proba pred SP u Rijeci mladih kuglašica i kuglaša protiv Mađarske u nedelju