U periodu od 14. do 20. decembra, samo na sajtu www.vulkani.rs bićete u prilici da kupite knjige koje su oblikovale umetnost, ljude i vreme u kom su napisane, i to po fantastičnim uslovima! Ukoliko se budete odlučili za tri odabrana naslova iz Vulkanove ponude, platićete dva, a najjeftiniji ćete dobiti za 1 dinar!

Ne propustite jedinstvenu priliku da ove zime uživate u vanvremenskim delima, likovima čiju emociju osećate u sopstvenoj duši, romanima koje su pisali umetnici čija će imena živeti zauvek! Preporučujemo vam nekoliko naslova.

Neprevaziđeni klasik ruske i svetske književnosti Rat i mir prati živote tri glavna junaka: Pjera Bezuhova, nezakonitog sina seoskog kneza, koji neočekivano dobija pozamašno nasledstvo i titulu, kneza Andreja Bolkonskog, koji napušta porodicu da bi se borio u ratu protiv Napoleona, i Nataše Rostove, prelepe i čarobne devojke koja je za Tolstoja oličenje savršene žene. Tolstoj je proglašen za najboljeg pisca u poslednjih dvesta godina, nenadmašnog realistu koji je na jedinstven način kroz svoje likove oslikavao moralnu, društvenu i filozofsku pozadinu ruskog društva.

Jadnici – epski roman Viktora Igoa o iskupljenju, požrtvovanosti, ljubavi i patnji. Igo, možda i najveći francuski pisac, tvorac je jednog od prvih svetskih bestselera modernog izdavaštva. U romanu Jadnici ispripovedana je priča o Žanu Valžanu, koji je proveo devetnaest jezivih godina u zatvoru jer je ukrao veknu hleba. Pošto je izbavljen zahvaljujući dobročinstvu, pruža mu se prilika da spozna sreću, ukoliko bude uspeo da pomogne kćerki mlade Fantine. U romanu se prepliću lične sudbine sa turbulentnom istorijskom epohom u jedinstvenu, raskošnu i maštovitu dramatičnu priču o životnim nedaćama.

Povezana vest:  "Groznica tame" urbana fantazija za "odrasle" čitaoce

Iako je stvarala pod uticajem romantizma, Džejn Ostin nije bila predstavnica ovog pravca, ali je ostala jedna od najvećih spisateljica svih vremena koja je svojim delima ukazivala na položaj žene u britanskom društvu tog vremena. Jedinstveno jednotomno izdanje Izabranih dela Džejn Ostin je savršen izbor za sve sanjare, koji će uživati u tri bisera stvaralaštva legendarne britanske spisateljice: Razum i osećajnostGordost i predrasuda i Ema. Motiv koji prožima sva tri dela je, naravno, ljubav, ali osim što obrađuje teme ljubavnih zavrzlama i jada, engleska književnica na izvanredan način prikazuje sliku vremena u kom je živela, kada je brak bio jedini način da se žena ostvari, pa je zato izbor muža bio izuzetno važan.

Povezana vest:  Međunarodna nagrada „Knjige za mir“ za Princezu Katarinu

Jedan od najvećih američkih pisaca, Irving Stoun ostavio nam je svoja fantastična dela, životopise nekih od najvećih ljudi u istoriji čovečanstva. Roman Mornar na konju je priča o životu Džeka Londona. Poslednji romantik svetske književnosti, moreplovac, ljubavnik, genije. Pisac čiji je život bio fascinantan poput priča o junacima njegovih neverovatnih dela. Džek London bio je strastveni pustolov koji je živeo, voleo i borio se s nedaćama onako kako bi se samo retki usudili. Prkoseći sudbini i zakonima prirode, neumorno je stvarao, plovio vodama sveta, uzimao sve što je želeo i davao sve što je imao. Kršeći pravila, stvorio je nezaboravnu legendu koja živi i danas.

Salman Ruždi, indijski pisac koji je stekao svetsku slavu, ostaće zauvek upamćen u istoriji književnosti kao umetnik magičnog realizma, jedinstvenog i neponovljivog stila koji je sam definisao. Ruždijevo najpoznatije i najšokantnije delo Satanski stihovi je jedan od najkontroverznijih romana svih vremena, odiseja koja suptilno meša stvarnost i maštu u naše doba prepuno haosa i čuda. Pred samo svitanje tog zimskog jutra, negde iznad Lamanša, oteti avion je eksplodirao. Dve figure propadale su kroz oblake. Samo što ovoga puta to nisu bili oblaci popularnosti, kojima su ih obasipali verni fanovi, već pravi paperjasti oblaci. Džibril Farišta, najpoznatiji indijski glumac, prihvatio je razvoj situacije s pesmom na usnama. To se nije moglo reći i za njegovog prijatelja, Saladina Čamču, čoveka sa hiljadu glasova, koji je trenutno bio veoma loše volje. Pali su na jednu plažu, iscrpljeni ali živi. Pravo je čudo kako su preživeli. Sigurno se pitate kako je ovo moguće?

Povezana vest:  Predstava SNG iz Ljubljane u Beogradu

* Akcija se odnosi na odabrane naslove Vulkan izdavaštva.
** Ukoliko naručite samo jednu knjigu sa spiska, platićete je po redovnoj ceni. Potrebno je da odaberete tri naslova sa spiska kako biste kupovinom dve knjige ostvarili pravo da treću dobijete za 1 dinar. Tokom trajanja akcije, od 14. do 20. decembra, ne važe dodatni popusti.