Ljubitelji knjiga koji slobodne trenutke provode uz najbolje romane imaju mnogo razloga za oduševljenje, jer Vulkan izdavaštvo predstavlja neke od najnovijih naslova.

Nova knjiga Antoana Lorena Kapljica sreće do sada je objavljena na 14 svetskih jezika i nagrađena je prestižnim priznanjima. Ukoliko uživate u knjigama Mišela Bisija ili Gijoma Musoa, ovaj roman će vas oduševiti. Kada je jedne septembarske večeri Iber Larnodi pozvao sustanare iz stambene zgrade u Parizu da popiju flašu izuzetnog božolea iz 1954. godine, nije imao pojma o njegovim posebnim osobinama. Sutradan ujutro, Iber se probudio u Parizu iz pedesetih godina dvadesetog veka, zajedno sa restauratorkom antikviteta Magali, majstorom za koktele Žilijenom i turistom iz Milvokija koji je preko interneta iznajmio stan u zgradi i koji je na svom prvom putovanju u Evropi. Posle početnog šoka, čarolija Edit Pjaf i Amerikanca u Parizu počinje da deluje na njih. Predivan miris prošlih vremena lebdi Gradom svetlosti. Međutim, na kraju, oni moraju da smisle kako da se vrate u sadašnjost, a ključ je u jednoj legendarnoj priči i vinogradima Šato Sen Antoan.

Povezana vest:  PREDSTAVA ZAŠTO JE POLUDEO GOSPODIN R? OSVOJILA TRI NAGRADE U TIVTU

Triler prepun napetosti Težina snega ostaviće bez daha ljubitelje ovog žanra. Posle saobraćajne nesreće, povređeni mladić poveren je Matijasu, povučenom starcu koji pristaje da mu vida rane u zamenu za zalihe i ogrev, i priliku za bekstvo iz sela. Malo-pomalo, njih dvojica postaju zatočenici, dok snežni pokrivač nezaustavljivo raste, centimetar po centimetar. Okruženi su neprijateljskom i uzvišenom prirodom, a njihov odnos koleba se između saosećanja i nepoverenja. Na ivici zavejanog sela, svako ima svoju tajnu na koju gotovo neprestano pada novi i novi sneg, dok napetost postaje opipljiva. Ako vas oduševljavaju knjige Donata Karizija, Tomasa Harisa i drugih velikana žanra, novi roman Kristijana Gea Polikena nećete moći da ispustite iz ruku.

Povezana vest:  Vodič za sve roditelje - knjiga "Stvaranje muškarca"

Tigrica i akrobata je snažna knjiga koja na pitak i neposredan način govori o monumentalnim životnim temama, o putu sazrevanja u potrazi za slobodom. Suzana Tamaro, autorka bestselera Idi kuda te srce vodi, podarila nam je novu knjigu, koja govori o ljubavi, nežnosti, strasti za životom, o duši koja slobodna luta, o dugom putu na koji moramo poći da bismo se ponovo vratili kući i ostali verni sebi. Priča o Maloj Tigrici, radoznaloj i prepunoj pitanja, jedinstvena je alegorija. Stalno preispitujući zakone prirode, koje njena vrsta prihvata bez pogovora, njoj nije dovoljno da provodi vreme u samoći i luta sibirskim šumama dok lovi. Umesto toga, ona radije razmišlja o smislu života i pokušava da uhvati sunce, i između slobode i moći dostojne jednog tigra, bira slobodu. Žudeći da pronađe sopstveno mesto pod nebeskim svodom, kreće na čudesno putovanje kako bi otkrila veliku tajnu života i upoznala stvorenje o kojem je najviše slušala: čoveka.

Povezana vest:  „Ispovest" Marije Šerifović od 20. februara u prodaji

 

Sve tri knjige možete poručiti putem sajta www.vulkani.rs. Uživajte uz najnovije naslove Vulkan izdavaštva!