Prvog petka u septembru očekuje nas sedamdeset deveta tribina Laguninog književnog kluba u okviru koje ćemo pričati o knjizi „Ordesa“ Manuela Vilasa, neodoljivoj priči o ljubavi, gubitku i uspomenama. 

Književnica Ljubica Arsić i prevoditeljka Gordana Mihajlović podeliće sa čitaocima svoje utiske o knjizi u petak 3. septembra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.

Čovek na životnoj raskrsnici razmišlja o rodnom mestu, gde su mu roditelji nedavno preminuli. Rastrzan mislima, odlučuje da piše. Sledi smela hronika njegovog detinjstva i bespoštedni prikaz životnih iskušenja, neuspeha i trijumfa, arhiva uspomena bez laži i utehe o životu u jednom vremenu, uspomena na porodicu skromnog porekla osuđenu da ulaže velike napore a ubira retke plodove…

Povezana vest:  Kecmanović u užem izboru za Vitalovu nagradu

Nagrađivani španski pesnik i romanopisac Manuel Vilas priča o svemu što nas podseća da smo ranjiva bića, o potrebi da ustanemo i produžimo dalje kad nam se čini da je to nemoguće, kad su gotovo sve spone koje su nas povezivale sa drugima nestale ili smo ih mi pokidali. Kritičari ovaj autobiografski roman nazivaju „umetničkim delom koje uspavljuje bol“.

Povezana vest:  Slavimo Svetski dan knjige uz akciju - 15%+35% na sve!

Knjiga „Ordesa“ je na popustu od 30% do 3. septembra u knjižarama Delfi, na sajtu laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.