Svemir izaziva strahopoštovanje, ali i čuđenje. Može biti zastrašujuć i smrtonosan. Supermasivne crne rupe, smrtonosni rafali gama zraka, zalutali asteroidi, tamna energija, supernove. Naš svet je napadnut „odozgo” i sve je poput tempirane bombe koja otkucava. Šta sve vreba iz kosmosa saznajte u novoj seriji „Ubice iz svemira“ koja će premijerno biti emitovana u nedelju, 5. septembra u 20 časova na kanalu Discovery.

Povezana vest:  Sreća je u dobroj zabavi

Pristupajući temi u maniru „film – noir“, serija kombinuje scenario animirane drame sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti astronomije, astrofizike, biologije, kosmologije i nauke o planetama. Irska zvezda Ejdan Gilen (Aidan Gillen), poznat po svojim ulogama u serijama Igra prestola (Game of Thrones)  i Doušnici (The Wire) ovog puta je u ulozi detektiva. Sa svakom epizodom, pred njim je i novi slučaj za rešavanje, za koji će prvo morati da pronađe dokaze. Uz pomoć misterioznog doušnika i eksperata koji su proučavali neke od najneverovatnijih pojava u kosmosu, on istražuje katastrofe u nastajanju.

Povezana vest:  FARMA 2010, Miloš:Maca je podmukao

Tamne zvezde, smrtonosni zraci, mali zeleni ljudi, stene ubice, kosmički otpad i duboki san čine šest slučajeva – svaki sa različitom, a podjednako velikom opasnošću, koja vreba iz dubina svemira. Detektiv zaključuje:  zemlja je na liniji vatre. Sledi udar. Jedina nedoumica je – kada?

Ljubitelji ovog žanra mogu da se pridruže razgovoru na društvenim mrežama koristeći haštag #KillersOfTheCosmos i da prate Science kanal na Facebooku, Tviteru, Instagramu i TikToku.

Povezana vest:  VELIKI BRAT 2011, U kući padaju maske!

PHOTO: Getty Images