Predstava „Voz“ po tekstu Kormaka Makartija, u režiji i adaptaciji glumca Voje Brajovića imaće 16. maja (19:30) 200. izvođenje u Zvezdara teatru, saopštilo je danas to pozorište.

„Premijerno izvedena u oktobru 2015. godine, na sceni Zvezdara teatra izvedena je 147 puta, a gostovala je na brojnim scenama i festivalima u zemlji i u inostranstvu čak 52 puta. Sa 199 izvedbi komad je pogledalo blizu 50 hiljada gledalaca“, navode iz Zvezdare teatra.

Povezana vest:  Dani Danila Bate Stojkovića u Vrnjačkoj Banji od 10. do 13. avgusta

„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici – profesoru Belom koga tumači Brajović i bivšem zatvoreniku Crnom koga igra Sergej Trifunović.

Ocenivši da je „200. izvođenje “Voza“ veliki uspeh“, Brajović je podsetio da je odabrao Makartijev komad želeći da izazove „kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide i naravno, pre svega, čovekoljublje“.

Povezana vest:  Dve predstave "Čekajući Godoa" u januaru

Prema njegovim rečima, čovekoljublje ima veliku moć da spreči propast civilizacije, a „najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”.

„Naša predstava počinje kada se završi. Svako ko je gledao je želeo da je pogleda ponovo ili da je preporuči nekome da je gleda. Predstava je izazov i za one koji veruju i za one koji veruju da ne veruju“, rekao je Brajović.

Povezana vest:  Mudrost i strast - nova knjiga Paula Koelja "Strelac" ekskluzivno u Noći knjige

Foto: Nikola Vukelić