Anksiozni ste, napeti, previše radite? Rešili ste da usporite i najzad pronađete malo vremena za sebe? Obećavamo: nijedna vas knjiga neće opustiti i zabaviti kao Ubijaj pažljivo Karstena Dusea!

Bjern Dimel je uspešan advokat čiji je klijent jedan od najopasnijih i najbeskrupuloznijih mafijaša u gradu. Petocifrena plata, službeni automobil, odela krojena po meri. Iako na taj način obezbeđuje miran i udoban život svojoj porodici, stalno je pod stresom i danonoćno radi, zbog čega ga supruga primorava da ode na kurs samopomoći. Postavlja mu ultimatum: ili će postati posvećeni otac i suprug i strpljiva i staložena osoba, ili će izgubiti i ćerku i ženu.

Povezana vest:  Bestseler Njujork tajmsa „Bog nikad ne trepće“ u prodaji

Bjern mora da primeni metode samopomoći koje je naučio na seansama kod terapeuta i sasvim neplanirano, ali ipak namerno, ubija svog šefa – a kako i njega ne bi zadesila ista sudbina, u tajnosti odlučuje da zauzme njegovo mesto na prestolu kriminalne imperije. Mada vrlo efikasna, njegova su rešenja prilično nekonvecionalna. Ali, naravno, sve u skladu sa pravilima iz priručnika samopomoći.

Povezana vest:  Najbolji trileri Vulkan izdavaštva po neverovatnim cenama!

Ja nisam nasilna osoba. Naprotiv. Nikada se u životu nisam tukao. I nikad nikoga nisam ubio. Bar do svoje četrdeset osme, što je u mom trenutnom radnom okruženju prilično kasno. Okej, nedelju dana posle toga imao sam nekoliko ubistava na svojoj savesti. Ali sve što sam radio, radio sam u najboljoj nameri. Samo sam tražio ravnotežu između svog posla i porodice.“

Duseova fantastična priča Ubijaj pažljivo obojena je crnim humorom. Ponekad suptilno, ponekad očigledno. Jeziva je na duhovit način.

Povezana vest:  Violinista Ilija Marinković 5. jula na 28. BELEF-u

„Savršena kombinacija zabave, self-helpa i kritike savremenog društva!“ – Spiegel

„Duseov crni humor je briljantan, a njegove mračne scene su dostojne Tarantina.“ – Bonner General Anzeiger

Knjiga je samo u Nemačkoj prodata u više od dva miliona primeraka, a u pripremi je Netflix-ova adaptacija.

Svetski izdavački fenomen Ubijaj pažljivo, bestseler koji je osvojio milione čitalaca genijalnim zapletom i sjajnim humorom, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.