Kuća u Rivertonu“, roman koji spada u najuspešnije debitantske romane svih vremena, otvorio je vrata književne slave autorki Kejt Morton.

U leto 1924. godine uoči raskošne zabave jedan mladi pesnik oduzeće sebi život pored jezera koje pripada Riverton menoru. Jedini svedoci su sestre Hana i Emelin Hartford, koje posle nemilog događaja više nikada neće međusobno razgovarati.

Povezana vest:  "Mono i Manjana" na Sajmu nude za svakoga po nešto

U zimu 1999. godine mladi režiser koji snima film o samoubistvu pesnika posećuje devedesetosmogodišnju Grejs Bredli, nekadašnju služavku na imanju Riverton. Potisnute uspomene i probuđeni duhovi prošlosti pokuljaće iz pukotina Grejsinog sećanja. Da li će Grejs odati tajne koje su je sve vreme proganjale?

Kejt Morton je odrasla u planinama jugoistočnog Kvinslenda, a sada živi u Brizbejnu. Diplomirala je dramsku umetnost i englesku književnost, a specijalizovala se za tragediju 19. veka i savremeni gotski roman. Svi njeni romani su osvojili nagradu Australijske industrije knjiga za roman godine u mešovitom žanru.

Povezana vest:  UO Pozorišta na Terazijama izabrao Aleksandra Đaju

Roman „Kuća u Rivertonu“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.