Ponedeljak 8.maj je dan za vrhunski hedonizam u našoj prestonici – na sceni mts Dvorane svetski poznat pijanista Denis Macujev održaće veliki solistički koncert.

Čuveni umetnik predstaviće neobičan program pod nazivom “NA BIS”, koji sadrži remek-dela klasične muzike od Mocarta i Betovena do Čajkovskog i Rahmanjinova. Jedan od najistaknutijih pijanista našeg vremena izvešće najveća muzička dela različitih epoha i još jednom pokazati svoj jedinstveni talenat, jer u izvedbi Macujeva čak i najpopularnija i često izvođena klavirska dela dobijaju svežu energiju, a njihov smisao nove nijanse.

Povezana vest:  Knjiga "Oliv Kiteridž" donela Elizabeti Straut "Pulicera"

Denis Macujev odlučno se popeo na muzički Olimp pobedom na XI Međunarodnom takmičenju “Čajkovski” u Moskvi 1998. godine. Iste godine muzičar je osvojio Prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju pijanista u Parizu. Po završetku Moskovskog državnog konzervatorijuma u kategoriji fortepijano, Macujev je odmah stekao svetsku slavu i postao jedan od najtraženijih pijanista svoje generacije. Laureat je Nagrade “Dmitrij Šostakovič”, Državne nagrade Ruske federacije za književnost i umetnost, Ordena počasti i ostalih prestižnih nagrada i zvanja.

Povezana vest:  2CELLOS na proleće u Beogradu!

Danas Macujev nastupa u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom sveta.

Denisa Macujeva nazivaju divom klasične muzike, genijem klavira, smelim inovatorom i pažljivim interpretatorom poznatih dela. Rado viđen gost u legendarnim koncertnim dvoranama širom sveta, neizostavni učesnik i organizator velikih muzičkih festivala, stalni član vodećih simfonijskih orkestara Rusije, Evrope, Severne Amerike i Azije, on uvek zna kako da oduševi i zadivi publiku. Svaki njegov koncert pun je izvanrednih improvizacija i virtuoznih iznenađenja.

Povezana vest:  Nagrada ,,Grigorije Božović" za 2016. Dragoslavu Mihailoviću za pripovetku "Četrdeset i tri godine"

Fenomen Denis Macujev ogleda se u njegovoj nepresušnoj energiji i retkom spoju talenta, harizme, raskošnog šarma i nezaustavljive radne discipline. I, što je najvažnije, u njegovoj težnji da donese lepotu i bogatstvo muzike svakom slušaocu.

Ulaznice za ovaj koncert možete nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i online www.tickets.rs kao i na blagajni mts Dvorane.

Foto: Evgeny Evtyukhov