Kada ljubav prema životinjama i avanturu zvanu „put oko sveta biciklom“ pretvorite u knjigu, onda imate bestseler, a on se zove „Nalin svet“. To je potvrđeno na predstavljanju srpskog izdanja knjige koju je napisao Din Nikolson. On je pre 5 godina odlučio da svoj život u Škotskoj zameni putovanjem biciklom oko sveta, želeći da otkrije sve što može o našoj planeti. Nije, međutim, računao na lekcije koje će dobiti od svoje neobične saputnice.

Posle tri meseca putovanja na zabačenom planinskom putu u Bosni, naišao je na napušteno mače. Nešto u prodornom pogledu i molećivom mjauku malog izgladnelog bića nije mu dozvolilo da ga prepusti na milost i nemilost sudbini. Smestio ga je na bicikl, prešli su crnogorsku granicu i pomogao mu je da se oporavi. Video-snimak njihovog susreta ima preko dvadeset miliona pregleda na Instagramu.

Povezana vest:  Izložbe u Beču - jesen velikih majstora

Put je naveo Nalu i Dina i do naše knjižare u SKC-u 24. aprila, gde su se okupili mnogobrojni ljubitelji životinja.

Din je stprljivo potpisivao svoju knjigu preko dva sata, razgovarao sa čitaocima, razmenjivao iskustva oko odgajanja Nale, ukazivao na značaj brige o životinjama… Svi su uz potpis dobili pečat kao otisak Naline šape, jer je autorstvo obostrano, samo što je Din sve zapisao.

Povezana vest:  Međunarodni forum za istraživanje pozorišne umetnosti na sedamnaestom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu

Saznali smo da mu je ovo prva mačka ljubimac i da je do sada imao samo pse. Na Dina nije dobar utisak ostavilo to što je u našem glavnom gradu video mnogo pasa lutalica. I sam je nedavno spasio jednog psa koga je nazvao Jasuki i trenutno je posvećen njegovom oporavku.

Naša proslavljena glumica Branka Petrić obratila se Dinu i prisutnima u želji da istakne sjajan prevod knjige za koji je zaslužna Dragana Marković.

Povezana vest:  Dalijevi Božanstveni svetovi u Beogradu do 27. marta

Din će još neko vreme biti u Beogradu, a njegove avanture možete pratiti na Instagram profilu @1bike1world.

Knjigu „Nalin svet“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Uživajte u čitanju i čuvajte životinje!

Foto: Marija Mlađen/ATA Images