Na Vulkanovoj listi knjiga za predstojeće leto našlo se čak deset žanrovski raznolikih naslova o kojima ćete dugo razmišljati nakon što pročitate poslednje stranice – od knjige poezije o ljubavi i životu indijskog nobelovca i poruka duhovnih učitelja do neprikosnovenih BookTok hitova i naslova koji su se za kratko vreme vinuli na vrh lista najprodavanijih knjiga. Među bestselerima koje vam predstavljamo našla se i jedna drugačija knjiga, u kojoj su uloge dodeljene velikanima svetske i srpske književnosti.

Lusi Skor, jedna od autorki najčitanijih romantičnih komedija u svetu, poklonila nam je neodoljivu slojevitu priču, pravu poslasticu istkanu od poznatih elemenata i tema ljubavnog žanra, uključujući i һrabrost koja je potrebna ranjenom srcu da ponovo otkrije strast i moć ljubavi koja vraća izgubljenu nadu. Najromantičnija TikTok senzacija Sve što nismo preboleli dirnuće vas svojom pričom, a plejada uverljivih likova i priča naše nove heroine nateraće vas da preispitate sopstveni život.

Uzbudljivi roman argentinske spisateljice Mersedes Ron Moj greh, koji je osvojio milione čitalaca širom sveta, prvi je deo čarobne romantične sage koja donosi priču o hrabroj junakinji i arogantnom junaku, iza čije se fasade lošeg momka krije nežno i plemenito srce. Saznajte zašto drugi deo čuvene trilogije beleži više od 75 miliona čitalaca na Wattpad-u. Svetski izdavački fenomen Tvoj greh donosi još više romanse, ali i izdaja, razočaranja, misterija.

Povezana vest:  Nagrada Terpsihora uručena solisti Narodnog pozorišta u Beogradu - Tomi Križnaru

Prijateljstva mogu biti jednako opojna i intenzivna kao i romantične veze, ali raskidi su zbunjujući jer obično nisu konkretni kao završeci ljubavnih priča. U novom bestseleru Emili Henri Ljudi koje srećemo na odmoru dvoje najboljih prijatelja doživeće trenutke istinske platonske intimnosti, naklonosti i ranjivosti, što će se postepeno pretvarati u nešto više – ili drugačije. Upoznajte Popi i Aleks, koji su osvojili srca miliona buktokera.

Debitantski roman Džordže Kaufman Krojačica iz Pariza, koji je doživeo veliki uspeh širom sveta i preveden je na više od deset jezika, savršen je izbor za čitaoce koji vole romantične, istorijske romane, pune neočekivanih zapleta. Ova impresivna i očaravajuća priča o modi, gubitku, nesalomivoj volji, pronalaženju sebe i osećanjima koja se mogu ostaviti po strani, ali se nikada ne zaboravljaju, povešće vas na nezaboravno putovanje preko tri kontinenta.

Knjiga Najlepša ljubavna pisma svetskih pisaca Žanete Đukić Perišić oslikava ljubavne priče svetskih pisaca onakvima kakve su zaista bile – sa njihovim čežnjama, patnjama, nadanjima, nemirima, strahovima. Ivo Andrić, Isidora Sekulić, Fjodor Dostojevski, Marina Cvetajeva, Lav Tolstoj, Džejms Džojs, Virdžinija Vulf, Franc Kafka, Pol Elijar samo su neki od onih čija ćete pisma pronaći u ovoj knjizi. Ta pisma su potpuno autentična i dragocena, jer nam otkrivaju da je ljubav jedina konstanta u svim vremenima.

Povezana vest:  O romanu "Mladi gospodin Džordži" u okviru Laguninog književnog kluba 29. aprila od 18 sati

U knjizi poznatog zen budističkog monaha Šunmja Masuna Nemoj da brineš otkrićete zašto se 90% vaših briga zapravo nikada neće ostvariti. Odbacite stvari koje vam nisu potrebne. Vodite beskrajno jednostavan život, bez nepotrebnih strepnji i briga, i bez priklanjanja vrednostima drugih ljudi. Opustite se uz ovaj veoma praktičan priručnik za prevazilaženje anksioznosti autora bestselera Zen: Jednostavno srećan život.

Živite jedan po jedan dan. Ne zabrinjavajte se zbog naredne nedelje. Naučite da živite umesto što pokušavate da se obogatite. Bezvremenske u svojoj poruci, neprocenjive u svakodnevnom životu, knjige dr Normana Vinsenta Pila pružaju inspiraciju kad vam je najpotrebnija i vode do punijeg i srećnijeg života. U svom dinamičnom vodiču za plodan i radostan život Moć kreativnog mišljenja, Pil nam pokazuje kako se promenom životnog stava mogu dogoditi čuda u našem životu.

U knjizi Život i razmišljanja mačka Mura, blistavom primeru narativne veštine i biseru ironije i paradoksalne mudrosti, E. T. A Hofman na briljantan način evocira fantastično, smešno i uzvišeno sred jednolične i užurbane svakodnevice, što ovaj raskošni roman čini jednom od najduhovitijih i najneobičnijih knjiga XIX veka i vrhunskim ostvarenjem nemačke romantičarske književnosti. Ako iko bude dovoljno drzak da se u njemu javi makar i najmanja sumnja u neospornu vrednost ove čudesne knjige, nek ne zaboravi da ima posla s mačorom posednikom intelekta, razboritosti i oštrih kandži.

Povezana vest:  Brod plovi za decu rudara stradalih u rudniku Soko

Protkana stihovima koji nadilaze vreme, Gradinar je zbirka pesama u obliku priča, sažetih i punih emocija, koju je veliki pesnik mističkog shvatanja sveta Rabindranat Tagore objavio 1912. godine. Njegova je poezija prožeta duhom jedinstva srodnih duša, čija univerzalna vizija i vera u humanost nema granica. Zbirka pesama Pevačeve žrtve, koju je sâm preveo s bengalskog na engleski jezik, donela mu je Nobelovu nagradu 1913. godine.

Podsećamo vas da odabrane naslove Vulkan izdavaštva do 22. juna možete kupiti po cenama sniženim i do fantastičnih 50% samo putem sajta vulkani.rs, kao i da je usluga dostave akcijskih naslova na teritoriji Srbije besplatna.

Posetite sajt vulkani.rs i potražite knjigu po kojoj ćete pamtiti ovo leto.