U okviru 37. Međunarodne izložbe pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna, Savez pronalazača Beograda je farmaceutskoj kompaniji Galenika dodelio Zlatnu plaketu sa zlatnom medaljom za doprinos razvoju i popularizaciji inovacija i inovativne delatnosti u zemlji i svetu.

Nagradu je, na svečanom otvaranju Međunarodne izložbe pronalazaka, novih tehnologija i industrijskog dizajna ,,Pronalazaštvo – Beograd 2023’’, ispred kompanije Galenika primio Nenad Mirković, direktor sektora komercijalnih poslova.

“Drago nam je da ova nagrada predstavlja još jedan dokaz posvećenosti Galenikinog tima inovacijama kao i jasnu ilustraciju odlučnih koraka kompanije da jača brend Galenike koji znači poverenje i kvalitet, kako u zemlji tako i na međunarodnim tržištima na kojima poslujemo. Svaka naša inovativna inicijativa, bez obzira na sektor ili oblast poslovanja, ima jednu zajedničku stvar, a to je posvećenost ljudima i vernost zdravlju”, izjavio je Nenad Mirković, direktor sektora komercijalnih poslova u kompaniji Galenika. 

Povezana vest:  Četvrti rođendan Kc GRADa

Pored nagrade, kompanija je u okviru izložbe predstavila i svoj proizvod Easy Skin gel, koji je razvijen u oviru Galenikine službe za istraživanje i razvoj. U pitanju je proizvod u obliku gela za koji ne postoji paralela na domaćem tržištu, odnosno proizvod sličnog sastava za datu indikaciju.

Savez pronalazača Beograda (www.inventbg.org.rs) postoji od 1956. godine i predstavlja jednu od najstarijih i najrenomiranijih institucija na ovim prostorima čiji fokus je na unapređenju pronalazaštva, tehničko-tehnoloških, organizacionih i drugih inovacija. Savez je i član međunarodne federacije asocijacija pronalazača (IFIA, www.ifia.com). Između ostalog, Savez pronalazača Beograda aktivno učestvuje i doprinosi stvaranju i sprovođenju strategije tehnološkog razvoja zemlje, a pored toga značajan segment delovanja je i obrada patentnih rešenja u cilju plasmana istih na tržište.

Povezana vest:  Vampiri sa svih strana stižu 5. marta u Beogradsko dramsko pozorište, Cockta bira svoje besmrtne junake za regionalnu kampanju Nevergreen

Foto: Galenika promo