Novi roman Jelene Bačić Alimpić „Poslednji sati“ otkriva nam dirljivu, na trenutke bolnu priču o odnosu majke i ćerke, kao i o ženi koja pronalazi snagu da izađe iz nefunkcionalnog braka, okrene novi list i pronađe pravu ljubav.

Na prvi pogled, Katarina Safran je oličenje uspeha. Njeno ime je sinonim za veštinu, stručnost i neumornu posvećenost medicinskom pozivu i kardiohirurgiji. Njen um je besprekoran, a ruke sigurne u operacionoj sali. Udata za uspešnog francuskog biznismena, Katarina živi život iz snova u luksuznom penthausu u centru Čikaga.

Povezana vest:  Otvorena izložba "Carski darovi" u Muzeju 25. maj

Noćni let na relaciji Čikago–Beograd, međutim, zauvek će promeniti sve. Ta sudbinska noć uzdrmaće temelje Katarininog postojanja i navesti je na to da preispita celokupan dotadašnji život. U tom ključnom trenutku shvatiće da je, težeći boljem, zapostavila neke od najvažnijih stvari u životu. Uključujući i sopstvenu sreću. U svom rodnom selu Nakučani, u podnožju planine Cer, pokušaće ponovo da je nađe…

Povezana vest:  U Beču izložena originalna partitura Malerove 10. simfonije

„Knjigu ’Poslednji sati’ pisala sam u otežavajućim životnim okolnostima i utoliko mi je ona posebno značajna“, kaže Jelena Bačić Alimpić, i dodaje: „To je priča o suočavanju jedne žene sa samom sobom, žene koja je veoma priznata, cenjena, koja spasava tuđe živote, ali ne ume da se bori za sopstveni. Jedna noć sve menja i ona konačno počinje da preispituje svoj zivot i menja ga iz korena. Ovo je i roman o istini i lažima, suočavanje sa sopstvenim demonima, željama i izazovima.“

Povezana vest:  Nastavak bestselera "Bez daha" - autobiografija "Strast" Ivane Stanković u prodaji od 13. juna

Roman „Poslednji sati“ možete pronaći od utorka 12. decembra u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, na sajtu laguna.rs, kao i na kioscima.