Muzej_Vojvodine_NS

U petoj novosadskoj Noći muzeja  105.000 poseta!

Na  50 lokacija u Novom Sadu zabeleženo je 105.000 poseta u petoj novosadskoj Noći muzeja.

Najposećenije lokacije:

1.    Muzej Vojvodine, 8500 posetilaca

2.    Zbirka strane umetnosti Muzeja grada Novog Sada, 7000 posetilaca

3.    Muzej savremene umetnosti Vojvodine, 6000 posetilaca

4.    Galerija Matice srpske, 5100 posetilaca

5.    Gradska biblioteka u Novom Sadu, 5000 posetilaca

U 5. Noći muzeja u Novom Sadu učestvovali su  svi novosadski muzeji, kulturni centri, sva pozorišta, galerije, arhivi… Među učesnicima bili su i gradske i pokrajinske uprave, nekoliko škola, jedan novi muzej (Muzej NIS-a) i novi alternativni prostori (npr. Železnička stanica).

Povezana vest:  Ponovo u igri - 8. Šekspir festival

U Noći muzeja otvorena je izložba grafika “Ukrštanje klasičnog i inovativnog: Budimpešta – Novi Sad”, dodeljene su nagrade učesnicima u fotokonkursu “Gradovi i njihove tajne”, a Dečiji kulturni centar je nagradio decu i njihove vaspitače iz Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”.

Ovogodišnja Noć muzeja u Novom Sadu protekla je u znaku Venecijanskog bijenala, budući da je Muzej savremene umetnosti Vojvodine prva institucija iz Vojvodine, u istoriji Venecijanskog bijenala (od 1895.), koja producira izložbu kojom će se naša zemlja predstaviti na ovoj svetskoj manifestaciji savremene umetnosti.

Povezana vest:  Moj kutak za čitanje - nagradni foto-konkurs

Generalni sponzor Noći muzeja u Novom Sadu je OTP Banka. Zahvaljujemo i: Grad Novi Sad, Kompas Tourism&Travel, Galerija satova i nakita Berić, Craft marketing, TC Sad Novi Bazaar, Turistička organizacija Novog Sada, Fish&Zelenish, Fakultet za pravne i poslovne studije i DNK Fashion Studio.

Organizator Noći muzeja u Novom Sadu je Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu VISART iz Novog Sada. Novosadska Noć muzeja je deo nacionalne manifestacije u Srbiji, koja se realizuje pod okriljem Umetničko-produkcijske grupe “Noć muzeja” iz Beograda i uz podršku Ministarstva kulture RS i Telekoma Srbije. Ove godine, u Noći muzeja učestvovalo je  65 gradova i opština u Srbiji.

Povezana vest:  Premijera operete "Vesele udovice" u Madlenianumu