Aladin 

Alnari objavio dečiju knjigu „Aladin i čarobna lampa“
 
Izdavačka kuća Alnari objavila je jednu od najčitanijih i najpopularnijih dečijih knjiga svih vremena. Reč je o nezaboravnoj priči o Aladinu, čiji je autor Filip Pulman, dok je za ilustracije bio zadužen Ijan Bek. Od 9. aprila u knjižarama Vulkan u Beogradu i Novom Sadu kupovinom ove knjige na poklon dobijate igračku Playmobil, koju poklanja Pertini.
Autor ove knjige, Filip Pulman, jedan je od najboljih britanskih pisaca bestselera. Časopis The Times ga je 2008. godine svrstao u 50 najboljih pisaca ikada. Posle objavljivanja knjige “Aladin i čarobna lampa” i mnogo pohvala i interesovanja širom sveta, Filip je rekao:
“Voleo bih da sam ja napisao originalnog Aladina. Ali, ja sam imao veću privilegiju – da ga napišem ponovo. Kao i milioni ljudi pre mene, Aladina sam pročitao kao dete. I odmah je ta priča ostala u meni i mislim da ne postoji niko na ovom svetu ko nije bar jednom čuo i pročitao dugodovštine ovog junaka. Još se sećam svih zvukova, boja i mirisa koje sam osećao kao dete, čitajući ovu knjigu. Napominjem da je originalni tekst obojen Orijentom, daleko na istoku, gde su se pričale priče iz Hiljadi jedne noći. Aladin je živeo hiljadama kilometara daleko u Kini. Bio je izazov i privilegija napraviti modernu verziju Aladina, koja ne sme u suštini biti drugačija od originala. Bio sam u obavezi da ostanem veran formi i osećanjima iskazanim u prvobitnoj priči, ali sam morao da dam nešto novo. Priča o Aladinu nesumnjivo će biti pripovedana dok je sveta i veka. Njeno ponovno predstavljanje mi je neopisivo zadovoljstvo. Uživao sam u ulozi pripovedača. Voleo bih da isto tako uživate i vi, dok je čitate” , rekao je Pulman.

 

Povezana vest:  Neodoljiva priča o preživljavanju, prijateljstvu i hrabrosti - "Vučja jazbina" Elodi Harper u prodaji