elvis-presleyLekar Elvisa Prislija nudi novu verziju uzroka njegove smrti

 

Lekar koji je lečio Elvisa Prislija (Presley) tvrdi da kralj rokenrola nije umro od srčane aritmije kako se najpre verovalo, već od hroničke konstipacije, prenele su televizije Sky i Fox.

Doktor Džordž Nik Nikopulos (George Nick Nichopoulos), koji je pored Prislija bio 12 poslednjih godina njegovog života i koji je pokušao da ga oživi posle smrti, tu verziju iznosi u knjizi pod naslovom „The King and dr Nick“.

Povezana vest:  Dženifer Lopez povela novog dečka na Havaje

Elvis Prisli, koji je umro u 43. godini, 16. avgusta 1977, nađen je mrtav u kupatilu, a prvobitno uverenje bilo je da je umro od srčane aritmije koju su mogli da izazovu zavisnost od lekova, gojaznost i slabo srce.

-Sve do autopsije nismo shvatili da je njegova konstipacija bila toliko teška – znali samo da je ozbiljna jer nam je bilo teško da je lečimo, ali nismo znali dokle su stvari otišle – naveo je Nikopulos.

Povezana vest:  Svetska muzička zvezda Džejms Artur na superfinalu "X FAKTOR ADRIA" u Kombank areni 21. juna

Lekar takođe objašnjava da je Prisli smatrao da je taj problem bio znak slabosti „a on nije želeo da bude slab“.

-To nije bila stvar o kojoj bi se razgovaralo za doručkom. U to vreme, 1960-ih i 1970-ih nije se mnogo pričalo o konstipaciji, ljudi se nisu javno žalili ni govorili o svim problemima koje je to izazivalo – piše Nikopulos.

Povezana vest:  Kreiraj svoj EXIT!

Taj lekar je takođe uveren da naglo gojenje poslednji godina Elvisovog života nije bilo rezultat preteranog unošenja hrane ili nezdravo hranjenje, već rezutat teške konstipacije.