mtvema logoPOZNATO 10 FINALISTA U KATEGORIJI WORLDWIDE ACT  NA 2014 MTV EMA

Nakon sedam nedelja, tri faze glasanja i na millione fanova koji su podržavali fanove na mtvema.com, od prvobitnih 286 izvođača, izbor je sužen na deset finalist koji će se u poslednjoj rundi glasanja takmičiti za titulu u Worldwide Act kategoriji na „2014 MTV EMA“.

Pobednik u Worldwide Act kategoriji biće proglašen na ceremoniji dodele MTV evropskih muzičkih nagrada, najvećeg godišnjeg muzičkog događaja koji slavi najaktuelnije izvođače sa svih krajeva sveta. „2014 MTV EMA“ održaće se 9. novembra u Glazgovu, sa prenosom uživo na regionalnom MTV kanalu od 20:00 časova kada počinje crveni tepih, dok je ceremonija dodele na programu od 21:00.

Povezana vest:  Pogledajte spot za brazilsku pesmu"Lepo,lepo" koja najavljuje uzbudljivo muzičko leto

Deset Worldwide Act finalista po regionima su:

Afrika, India, Srednji Istok – Mohammed Assaf

Australija, Novi Zeland – 5 Seconds of Summer

Centralna Evropa – Revolverheld

Istočna Evropa – Dawid Kwiatkowski

Severna Europe – One Direction

Južna Europe – Alessandra Amoroso

Japan, Koreja – B.A.P

Latinska Amerika – Dulce Maria

Severna Amerika – Fifth Harmony

Jugoistočna Azija, Kina & Hong Kong, Tajvan – Bibi Zhou

Od danas pa do subote, 8. novembra u 23:59, možete da date svoj glas nekom od izvođača koji su osigurali sebi mesto u poslednjem krugu takmičenja u Worldwide Act kategoriji. Glasanje se, kao i do sada, odvija na mtvema.com. Pobednik u ovoj kategoriji biće proglašen na dodeli u Glazgovu u nedelju, 9. novembra.

Povezana vest:  Madona počinje snimanje novog albuma

Prethodni dobitnici Worldwide Act priznanja su Chris Lee (2013), Han Geng (2012) i BIGBANG (2011).

Kao što je ranije objavljeno, voditeljka 2014 MTV EMA biće hip hop zvezda Nicki Minaj, dok će pored Enriquea nastupiti ranije najavljeni izvođači Enrique Iglesias, Calvin Harris, Charli XCX, Kiesza, Royal Blood, Ariana Grande, Ed Sheeran. Ovogodišnji dobitnik „Global Icon“ nagrade je britanska rok legenda Ozzy Osbourne.

Povezana vest:  Plavi orkestar singlom Revolucija najavljuje novi album

Legendarni rok gitarista Slash u pratnji Myles Kennedyja i The Conspirators, kao i jedan od najvećih britanskih bendova Biffy Cyro nastupiće na intimnom MTV World Stage koncertu za fanove u O2 Academy areni u Glazgovu, u petak, 7. novembra.

Katy Perry vodi u trci s nominacijama u sedam kategorija, a u stopu je sledi  Ariana Grande, nominovana u šest kategorija. Pharrell Williams i 5 Seconds of Summer bore se za po pet nagrada. One Direction, Nicki Minaj, Iggy Azalea, Eminem, Sam Smith i Kiesza nominovani su za po četiri MTV EMA nagrade.