north_cityUskoro džez i bluz festival u Kosovskoj Mitrovici

 

Osmi međunarodni džez i bluz festival „Nort siti 2010“ (North City) biće održan u Domu kulture u Zvečanu od 20. do 22. maja, saopštio je danas organizator udruženje „Unija – M“ iz Kosovske Mitrovice.

Kako je najavljeno, ovogodišnji festival otvoriće sastav gitariste Petra Rakića, a prve večeri nastupiće džezeri, američki trombonista Frank Lejsi (Frank Lacy) i austrijski „Dušan Novakov kvartet“, kao i alternativni rok sastav „Nejked“ (Naked) iz Beograda.

Povezana vest:  Musicology festival od 24-27. jula u Beogradu

-Druge večeri nastupiće jedan od najboljih evropskih saksofonista Toni Lakatoš (Tony Lacatos) sa (kolegom) Robertom Magrisom, a publici će predstaviti muziku sa različitih meridijana koju veoma dobro pakuju u džez i fjužn kompozicije – saopštili su organizatori.

Iste večeri publici „Nort siti“ festivala predstaviće se pevač zabavne muzike Ognjan Radivojević sa svojim orkestrom.

Povezana vest:  KONCERT VELVETA U BARUTANI POMEREN ZA ČETVRTAK 3. JUL!

Kako je najavljeno, završne večeri sviraće američki basista Geri Vilis (Garry Willis) sa svojim orkestrom „Trifezik“ (Triphasic), a festival zatvara bend iz Grčke „Nik end d bekboun“ (Nick & the Backbone).

Generalni sponzor „Nort siti“ festivala je opština Kosovska Mitrovica, a generalni pokrovitelj Ministarstvo kulture Srbije.

Cena ulaznica po večeri je 350 dinara, a kao i ranijih godina nakon svake festivalske večeri održavaće se džem sešnovi u kafe baru „Dolče vita“ i „Song klubu“ u hotelu „Nort siti“ u Kosovskoj Mitrovici.

Povezana vest:  Maja Louis objavila novi singl "Život bira umetnike"