Alex KovacAleksandra Kovač nominovana za prestižnu filmsku nagradu u Velikoj Britaniji

Aleksandra Kovač, naša proslavljena umetnica i kompozitorka filmske muzike, sada i sudija popularnog tv formata „X Factor Adria“  koji se svake nedelje emituje na Prvoj tv,  kao član prestiznog američkog udruženja filmskih kompozitora Hollywood Elite Composers, komponovala je muziku za animirani film „Separate lives“ ( „Odvojeni životi“ ) režiserke Majre Ernandez Rios. Ovaj film, i Aleksandra kao deo autorskog tima, su nominovani za prestižnu nagradu BAFTA Scotland u kategoriji New Talent Award! Aleksandra je na ovom filmu radila tokom svoje magistrature na Edinburg univerzitetu prošle godine, kada je film i premijerno prikazan na Edinburgh Film Festivalu!

Povezana vest:  47. SUPER BOWL 2013, Beyonce zapalila stadion na poluvremenu

-Zahvalna sam i počastvovana što sam nominovana sa mojim kolegama saradnicima koji su radili na filmu, jer samo autori koji se ističu visokim umetničkim vrednostima i tehničkim standardima mogu biti nominovani za ovu prestižnu nagradu koju dodeljuje Britanska akademija za film i televiziju! Muziku sam radila u Edinburgu prošle godine, a pored gudačkih i duvačkih instrumenata, i mojih vokala koji su sastavni deo muzičke partiture, koristila sam i semplove cvrkuta ptica koje sam snimala uživo na terenu i to na Arturovom vrhu na 450m u Edinburgu! – kaže Kovačeva.

Povezana vest:  Nastupite kao predgrupa bendu BLIND GUARDIAN u Ljubljani!

Muziku za film je producirao Aleksandrin dugogodišnji muzički saradnik Roman Goršek, a ovo je prvi put da je neko iz Srbije nominovan za ovu prestižnu nagradu!

http://www.bafta.org/scotland/awards/news/nominations-for-the-british-academy-scotland-new-talent-awards-annouced